Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Sparta přišla v Chomutově o dvoubrankový náskok, v prodloužení ale rozhodl Pech

Po dvou třetinách vedli hokejisté Sparty 2:0, nakonec ale museli výhru v Chomutově urvat až v prodloužení. O dvoubodovém zisku Pražanů na ledě třináctého celku tabulky rozhodl ve druhé minutě nastavení Lukáš Pech. Sparta se posunula před Mladou Boleslav na sedmou pozici, Chomutov zůstal třináctý, ale na Karlovy Vary už ztrácí jen tři body.

Utkání Chomutov - Sparta
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Sparta měla výborný vstup do utkání, když Chomutov v úvodních sedmi minutách téměř nepustila z pásma. Gól z drtivého tlaku nevytěžila, takže se hra srovnala a i Piráti se dostali k ohrožení Machovského.

V 15. minutě poslal Pražany do vedení Rousek, jenž tečoval Blainovu ránu a využil tak přesilovku. O chvíli později Jarůšek vybídl Bukartse, ten ale tváří v tvář proti Petersovi selhal.

Na začátku prostřední třetiny Jank zlomil u modré čáry hůl, kupředu vyrazil Jarůšek, ale vedení Sparty nezvýšil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Sparta

V dalším průběhu Piráti nevyužili tři po sobě jdoucí přesilovky, ve kterých měl největší šanci Jank na hranici brankoviště, Machovský však puk se štěstím vyrazil.

V pokračujícím tlaku domácí nesrovnali, takže mohl Buchtele 90 vteřin před druhou sirénou zvýšit náskok hostů.

Do třetího dějství vstoupili bleskurychle Piráti a už ve 24. vteřině Klhůfek po buly vymetl horní roh sparťanské branky.

O tři minuty později navíc srovnal po individuálním úniku z bekhendové kličky Koblasa. Před polovinou třetí části Klíma v úniku tří na jednoho nabídl puk Rouskovi, jenž však před odkrytou brankou promáchl.

Na druhé straně Marjamäkiho střela vypadla do brankoviště, ale hosté puk dostali do bezpečí. Tři a půl minuty před vypršením základní hrací doby ujel Kudrna, ale Peters ho při forhendové kličce vychytal.

Vyhrocený závěr se přenesl do prodloužení, v němž z dorážky rozhodl Pech.

Piráti Chomutov - Sparta Praha 2:3 v prodloužení (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 41. Klhůfek (Vantuch), 44. Koblasa (Knot, Dietz) - 15. Rousek (Blain, Klimek), 39. Buchtele (Forman, Sill), 62. Pech (Buchtele). Rozhodčí: Hejduk, Bejček - Jindra, Zíka. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:1. Diváci: 4542.

Chomutov: Peters - Knot, Jank, Buchtela, Dietz, Trefný, L. Kovář, Zeman - Gut, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Vantuch, Marjamäki - J. Stránský, Raška, Tomica - Klhůfek, Chlouba, Koblasa. Trenéři: V. Růžička, Martínek a J. Šťastný.

Sparta: Machovský - Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Voráček, Piskáček, Blain, Kalina, Delisle - Smejkal, Sill, M. Beran - Roberts Bukarts, Klimek, Jarůšek - Forman, Pech, Buchtele - Rousek, Kevin Klíma, A. Kudrna. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Jan Šťastný (Chomutov): "Nevstoupili jsme do utkání dobře a ze začátku nám dělal hrozné problémy pohyb. Nešly nám nohy, a to možná kvůli závěru utkání v Plzni, kde jsme se vydali. Postupem času, i když jsme prohrávali, rozhýbali jsme nohy a dostali se do hry. Měli jsme ve druhé třetině spoustu šancí, ale soupeř dal na konci gól na 2:0. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že chceme utkání zvrátit a bodovat. Měli jsme parádní vstup do třetiny, dali jsme gól ze standardní situace a pak Petr Koblasa krásným blafákem srovnal na 2:2. Měli jsme šance, abychom dosáhli na víc než jeden bod, ale prodloužení se nám nepodařilo. Byla tam taková nešťastná situace, kdy nám skočil puk na brusli a Sparta to potrestala. Jsme zklamaní, že jsme získali jenom bod, ale na druhou stranu bod v naší situaci je zlatý a moc si ho vážíme. Chceme poděkovat hráčům, že i ze stavu 0:2 dokázali s tak dobrým soupeřem bodovat."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "V předchozím zápase se nám vyplatila hodně dobrá obrana, takže jsme přijeli se stejnou taktikou. Chtěli jsme hrát dobře dozadu a naše šance potom přijdou. Přesně to se také stalo, dostali jsme se do vedení 2:0, které jsme strašně rychle na začátku třetí třetiny prohospodařili. Prvních pět minut jsme hlavou i nohama zůstali v kabině, bylo to najednou 2:2 a hrál se nový zápas. V takové chvíli jsme měli zase dobrou zkušenost z Boleslavi, protože jsme dokázali udeřit až v závěru. Věřili jsme, že ještě nějaký gól dáme. Měli jsme dobrou šanci, ale neproměnili jsme ji. V prodloužení jsme urvali druhý bod, což je v tom aktuálním závodě o šestku a desítku hrozně důležité."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články