Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sparta přišla o třígólové vedení, Plzeň udolala až v prodloužení

Praha – Ještě na začátku třetí třetiny to vypadalo, že si hokejisté Sparty dojdou v utkání s Plzní pro jasnou výhru, když vedli o tři branky. Indiáni ale v závěrečné části dokázali vyrovnat a o vítězi muselo rozhodnout až prodloužení. V tom nakonec přeci jenom slavili Pražané, kteří vyhráli 5:4 a ukončili sérii tří porážek za sebou. Hosté naopak přišli o šňůru čtyř vítězství a na ledě Sparty prohráli počtvrté z posledních pěti vzájemných klání.

Sparťan Daniel Přibyl střílí gól do sítě Plzně
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sparta měla bleskový nástup, který určil ráz většiny zápasu. Po 130 odehraných vteřinách prostřelil Machovského povedenou ranou z úhlu Kudrna. V páté minutě si pak Réway ve vlastním obranném pásmu obhodil Pulpána, čímž založil rychlý brejk a po výměně puku s Hlinkou přečíslení dvou na jednoho i sám úspěšně zakončil.

Krátce nato se pak vyznamenal Pöpperle, když lapačkou na poslední chvíli zabránil ve skórování Bližňákovi, jehož pěkně našel Kratěna. Hlinka pak tváří v tvář Machovskému minul jeho levou tyč. V závěru druhé části dostali sparťané ještě možnost hrát celkem 79 vteřin v pěti proti třem, hosty však v dlouhé dvojnásobné přesilovce příliš neohrozili.

A to ani poté, co se první z hříšníků Jeřábek musel záhy po návratu na led znovu pakovat na trestnou lavici za vyhození kotouče do hlediště a daroval Pražanům další dvě desítky sekund dvojnásobné početní přesily. Pak si dvě přesilovky v krátkém sledu po Glennových prohřešcích zahrála i Plzeň, jenže Pöpperle vychytal Hossu i Indráka.

Před polovinou duelu už ho přece jen překonal Poletín, k němuž propadl puk po Sýkorově nahození, jenže tečující Mikuš záhy vrátil Spartě v přesilovce dvoubrankový náskok. Ve 36. minutě Sabolič hledal "žabkou" Přibyla, kotouč přeskočil hůl Indrákovi a Přibyl zvýšil už na 4:1.

Na začátku třetí třetiny měl "tutovku" Sabolič, jenže Machovský ho vychytal. Místo prakticky rozhodující trefy udeřilo vzápětí na druhé straně, kdy jednoruč klepl do puku v mezikruží Jeřábek a snížil. A když v končící 49. minutě přidal kontaktní gól Kubalík, závěr notně zdramatizoval.

Domácí se pak navíc zapotili při vyloučení Saboliče. To další Pechovo už ale ztrestal parádní bombou Bližňák. Přesně minutu před vypršením základní hrací doby musel pykat Kracík, vydřený bod Škoda uhájila, ale v čase 60:32 vystřelil Spartě výhru Přibyl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Plzeň

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 5:4 v prodl. (2:0, 2:1, 0:3 - 1:0)

Branky a nahrávky: 3. A. Kudrna, 5. Réway (J. Hlinka), 32. J. Mikuš (Pech, Čajkovský), 36. Přibyl (Sabolič), 61. Přibyl (Buchtele) - 30. Poletín (J. Sýkora, Bližňák), 42. Jeřábek (Kubalík, Kracík), 49. Kubalík (Kracík, Indrák), 58. Bližňák (Pulpán). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Zíka, Jindra. Vyloučení: 6:8, navíc Pöpperle (Sparta) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 7691.

Sparta: Pöpperle - Čajkovský, J. Mikuš, Polášek, Piskáček, Glenn, Eminger - Sabolič, Pech, Kumstát - Réway, J. Hlinka, Klimek - Hamilton, Přibyl, Buchtele - Forman, Cingel, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Schleiss - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Johnson, Lev, Hossa - J. Sýkora, Preisinger, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články