Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta přehrála Plzeň podruhé během týdne

Plzeň - Hokejisté Sparty vyhráli v dohrávce 1. kola extraligy v Plzní 5:4 po samostatných nájezdech a posunuli se v tabulce na čtvrté místo před svého dnešního soupeře. Výhra hostů se ale nerodila lehce. Na začátku druhé třetiny vedli o dvě branky, ale o náskok přišli vinou nedisciplinovanosti. Poté drželi jednogólové vedení, ale plzeňský kapitán Martin Straka poslal utkání 107 sekund před koncem normální hrací doby do prodloužení. O tom, že Pražané porazili Indiány podruhé během šesti dnů rozhodl jediný úspěšný exekutor nájezdu Peter Jánský.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté a plzeňský gólman Svoboda musel vyrazit pokus Broše z bezprostřední blízkosti a vzápětí i dorážku Tenkráta. Přesto se do vedení dostali domácí, když v 5. minutě kombinaci celého třetího útoku Indiánů zakončil před brankou nekrytý Johnson trefou z otočky. Hosté nedokázali zužitkovat více než minutovou přesilovou hru čtyři na tři, krátce po jejím skončení ale po skrumáži před Svobodou dorazil za brankovou čáru Ton.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky se po přihrávce Fostera zpoza branky trefil přesně nad Svobodovu lapačku z mezikruží Tomáš Rachůnek. Odpovědět mohl vyrovnat Kovář, ale Pöpperle byl pozorný a naopak z protiútoku zakončil Ton přečíslení tři na dva přesnou bombou pod břevno. Na nepříznivý stav 1:3 zareagoval kouč domácích Jelínek nasazením náhradního brankáře Mazance. Západočeši zjednodušili hru a ve 30. minutě během přesilovky snížil Duda přesnou střelou do levého horního rohu na rozdíl jediného gólu.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Plzeň - Sparta

Vyrovnání se domácí dočkali při dalším vyloučení Kočího ve 36. minutě, kdy na konci rychlé kombinace překonal bezmocného Pöppperleho první trefou v plzeňském dresu Horna. Hosté se kvůli množství trestů vůbec nedostávali do útočného pásma. Snaha domácích vrcholila před koncem normální hrací doby. Strakova teč mířila těsně vedle a proti Dudově dravém průniku ještě skvěle zasáhl Pöpperle. Na 4:4 srovnal až v 59. minutě Straka, který jemně usměrnil Marušákovo nahození od modré čáry. Hrozbu prodloužení mohl na poslední chvíli zažehnat Pacovský, tváří v tvář Mazancovi ovšem neuspěl. V nastavení domácí neproměnili přesilovou hru, za což je ve čtvrté sérii samostatných nájezdů potrestal přesnou střelou Jánský.

Ohlasy po utkání

Michal Straka (Plzeň): "Dnešní utkání mělo nádech play-off. V první třetině byla Sparta lepší. Zvedli jsme se paradoxně ve druhé třetině za nepříznivého stavu 1:3. Bohužel jsme neproměňovali přesilovky. Bodu si vážíme, protože Sparta tu dnes ukázala svou sílu a ke dvěma bodům jí musíme poblahopřát. Zasloužila si je."

Patrik Martinec (Sparta): "Bylo to divácky velmi atraktivní utkání, kterému nechybělo téměř nic. Jsme spokojeni se dvěma body, které si odvážíme. K zisku tří bodů nám scházelo jen více času, který bychom odehráli v pěti. Mít jedenáct vyloučených v Plzni je příliš."

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha 4:5 po sam. nájezdech (1:1, 2:3, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Johnson (Pitule, M. Dvořák), 30. Duda (Kinrade, Lev), 36. Horna (Kratěna, Jiří Hanzlík), 59. Martin Straka (Marušák) - 10. Ton (Philipp, T. Rachůnek), 22. T. Rachůnek (Foster, Y. Treille), 25. Ton (Bližňák, Pacovský), 38. Milam (Jan Hanzlík, Tenkrát), rozh. nájezd Jánský. Rozhodčí: Hribik, Souček - Bádal, Charvát. Vyloučení: 7:12, navíc Jan Hanzlík (Sparta) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 6 080.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články