Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sparta porazila Växjö, Pardubice nestačily na Turku

Praha - Hokejisté Sparty a Zlína vyhráli i druhá utkání v Lize mistrů a dostali se do čela svých skupin. Pražané v zápase skupiny G uspěli na ledě Växjö 5:2, Zlín ve skupině D porazil Djurgaarden 3:1. O vítězství Pražanů se zasloužila zejména druhá útočná formace vedená Lukášem Pechem, který dvě branky vstřelil a na dvě přihrál. Čtyři kanadské body si připsal i Petr Kumstát. Na výhře mistrovského Zlína se gólem a asistencí podílel Petr Čajánek.

Radující se sparťané
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Dalšímu českému týmu Pardubicím se na severu Evropy nedařilo. Po pátečním nezdaru na ledě Linköpingu dnes Východočeši podlehli ve skupině F TPS Turku 1:2. Utkání ve Finsku rozhodl v 58. minutě v přesilové hře český útočník Radek Smoleňák.

Sparta ve čtvrtek uspěla po nájezdech na ledě KalPy, tentokrát už získala tři body a gólově se o to zasloužila zejména druhá formace ve složení Kumstát, Pech, Rolinek. Byla na ledě při všech pěti brankách Pražanů, dvakrát se hosté prosadili v přesilových hrách.

Zlín na úvod LM vyhrál po nájezdech na ledě Eisbären Berlín, dnes úspěšně zvládl domácí premiéru. Švédský tým se sice dostal na Stadionu Luďka Čajky do vedení, když se na začátku druhé třetiny prosadil v přesilovce Lauritzen, Zlín ale ještě v prostřední části otočil vývoj zápasu ve svůj prospěch. Poslední třetí gól Berani dali při power play soupeře.

Zápas Pardubic podruhé za sebou skončil stejným výsledkem. Zatímco v Linköpingu se hosté střelecky prosadili až za stavu 0:2, v Turku se jim podařilo dostat se do vedení. Ve 12. minutě překonal brankáře Lassilu útočník Semorád.

Druhý gól ale český tým nepřidal a více práce než finský gólman měl jeho slovinský protějšek Kristan v brance Pardubic. V 35. minutě hostům ještě pomohla tyč, na začátku třetí části ale TPS již vyrovnalo. Rozhodující moment přišel v 57. minutě, kdy byl vyloučen Čáslava a Turku desátý menší trest Východočechů týmu gólově potrestalo.

"Byl to vyrovnaný zápas po celých šedesát minut, ale bohužel nakonec se radovali domácí. Je to pro nás velmi nepříjemné. Přijeli jsme sem vyhrát a nemáme ani bod," litoval po zápase brankář Robert Kristan, který si připsal 35 úspěšných zákroků. "Byli jsme dobře připravení, i proto jsme smutní, že jsme zápas prohráli. TPS bylo dnes šťastnější," dodala nová jednička Pardubic.

Växjö - Sparta Praha 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 12. Strömwall (Welch), A. Johansson (Kallio, Rakhshani) - 5. Rolinek (Kumstát, Pech), 24. Kumstát (Piskáček, Barinka), 29. Pech (Kumstát), 47. Pech (Rolinek, Kumstát), 60. Barinka (Piskáček, Pech). Rozhodčí: Smetana (Rak.), Linde - Lindgren, Haster (všichni Švéd.). Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. Diváci: 3 446.

Sparta: Staňa - Ďaloga, Pilař, Barinka, Piskáček, Polášek, Hrbas, Mikuš, Švrček - Cingel, J. Hlinka, Sabolič - Kumstát, Pech, Rolinek - Buchtele, Přibyl, Réway - Volek, Bahenský, Klimek. Trenéři: Jandač a Moták.

TPS Turku - ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 44. Lasch (Koskiranta, Nummelin), 58. Smoleňák (Seigo, Gysbers) - 12. Semorád (Kolář, Korím). Rozhodčí: Sjöberg (Švéd.), Hakkarainen - Kiilunen, Neva (všichni Fin.). Vyloučení: 5:10. Využití: 1:0, Diváci: 3 389.

Pardubice: Kristan - Benák, Havlík, Píša, Čáslava, Gregorc, Korím, Škvor, J. Zdráhal - Radil, Marcinko, Tybor - Půhoný, Zohorna, Nahodil - Kolář, Cetkovský, Semorád - Moučka, Kaut, Poulíček. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

PSG Zlín - Djurgaarden 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Valenta (Horák, Čajánek), 37. Čajánek (Holík), 59. Kubiš (Holík) - 22. Lauritzen (Samuelsson). Rozhodčí: Baluška (SR), Hradil - Gebauer, Lederer (všichni ČR). Vyloučení: 6:6, navíc Sorensen (Djurgaarden) 10 min. Využití: 1:1.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Žižka, Matějíček, Horák, Valenta, Řezníček, Urbanec - Balaštík, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Kubiš - Ondráček, Roman Vlach, Veselý - Okál, Sedláček, Fořt. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík a Hrazdira. Diváci: 4 018.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články