Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Sparta porazila Boleslav v nájezdech, rozhodl Ton

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v předehrávce 11. kola Tipsport extraligy s pražskou Spartou 1:2 po samostatných nájezdech a i přes pátou porážku v šestém domácím utkání v sezoně se posunuli z posledního místa o bod před Karlovy Vary. O šesté výhře Pražanů z posledních sedmi zápasů rozhodl v rozstřelu Petr Ton.

Při svém prvním startu proti Spartě se tak nemohl radovat z výhry kapitán Středočechů David Výborný. V dresu Pražanů si v obraně odbyl premiéru David Kočí, který jako bitkař neuspěl v kempu Winnipegu a nezískal další smlouvu v NHL. Mladoboleslavští nastoupili po nedělní prohře na ledě Vítkovic se změnami v sestavě a poprvé se představil také útočník Stieler, posila z Kladna. V opatrném začátku byli domácí mírně aktivnější, od sedmé minuty pak hráli po vyloučení Výborného v oslabení, ale nepustili Spartu do jediné šance.

Naopak po návratu z trestné lavice rozjel kapitán Středočechů akci, na jejímž konci nejdříve Tomas ztroskotal na Pöpperlem, ale z dorážky už napodruhé do odkryté branky otevřel skóre. Zatímco domácí gólman Valent moc nebezpečných situací řešit nemusel, hosty držel Pöpperle. Nepřekonal ho v další přesilovce Tomas a potom také osamocený Goertzen. Domácí měli výhodu dalších dvou přesilových her a především při té druhé mohli zvýšit náskok.

Dvě možnosti měl Balaštík a po dalším závaru ještě skončil puk těsně vedle pravé tyče Pöpperleho branky. Pak začala hrozit i Sparta. V 30. minutě střílel nebezpečně Žálčík. Při Žabkově vyloučení měl v 34. minutě nejdříve možnost Ton a vzápětí už vyrovnal Tenkrát, který efektně zasunul puk za Valentova záda po objetí branky.

Pražané pak měli v rychlém sledu ještě dvě početní výhody, ale v největší šanci nepřekonal Valenta Yorick Treille. V 39. minutě byli blízko vedení domácí, když v přesilovce trefil horní tyč Výborný. Na úvod třetí třetiny byla aktivnější Sparta. Neuspěli ale Ton a ani Broš, který v úniku zamířil jen do Valenta.

Pak následovala pasáž hry prakticky bez šancí, až v 51. minutě přečíslila Sparta soupeře a Přibyl trefil tyč. Vzápětí střílel i Kočí a další velkou možnost měl zblízka Ton. Poté připravil dobrou pozici Výborný pro Balaštíka, ale ten nezamířil přesně, další možnost domácích měl Bahenský. Zápas dospěl do prodloužení a v nájezdech se trefil jako jediný z šesti exekutorů Ton.

Vladimír Hiadlovský (Mladá Boleslav): "V první třetině jsme byli lepší, ale to bylo díky přesilovým hrám, kterých jsme měli víc a dostali jsme soupeře pod tlak. Ve druhé třetině to zase bylo opačně, protože měla Sparta víc přesilových her a vytvořila si optický tlak. Ve třetí třetině to byl oboustranně velmi disciplinovaný hokej. Nikdo nechtěl udělat chybu a prohrát. Sparta po posledních zápasech vzbuzovala respekt, její výkonnost stoupala. My jsme podali výborný výkon a divákům se musel hokej líbit."

Patrik Martinec (Sparta): "Mladá Boleslav vstoupila do utkání výborně, v první třetině nás přehrávala a jen díky výbornému výkonu brankáře Pöpperleho jsme prohrávali jen o jeden gól. Od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb a druhou a třetí třetinu jsme byli lepší. Hlavně ve třetí třetině jsme měli několik gólových šancí a mohli jsme utkání vyhrát už po šedesáti minutách. David Kočí splnil očekávání. Bylo to pro něj těžké, naskočil poprvé do extraligy a odehrál, co jsme si představovali."

11. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Tomas (D. Výborný) - 34. Tenkrát (Bližňák, Sersen), rozhodující sam. nájezd Ton. Rozhodčí: A. Jeřábek, Husička - Horinek, Rozlílek. Vyloučení: 4:6, navíc Lapšanský (Sparta) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3690.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladá Boleslav - Sparta
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články