Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta otočila v Kladně a posunula se na páté místo

Kladno - Hokejisté Sparty vyhráli v zápase 43. kola extraligy na ledě Kladna 6:3 a připsali si osmou výhru za sebou, díky které se posunuli v tabulce na páté místo před Rytíře. Pražané vyhráli na kladenském ledě po dvou letech, sérii pěti porážek ukončili i díky dvěma gólům Jaroslava Svobody, který do Sparty přišel ve čtvrtek ze Lva. Tři branky vstřelila Sparta ve třetí třetině.

Sport
zdroj: ČT4

Domácí měli hned v úvodu výhodu přesilové hry, navrátilec do sestavy Kladna Patera však v gólové šanci ještě přihrával. Hosté první šanci duelu využili mnohem lépe. Ton své sólo ve čtvrté minutě i přes faul zakončil gólově. Oba týmy následně nevyužily přesilové hry, ale Středočechům se podařilo vyrovnat.

Látalovu střelu za Melicherčíka dorazil Eberle. Sparta ovšem získala vedení zpět na svou stranu, když po Hovorkově přihrávce prostřelil Cháberu Svoboda a hned ve svém prvním zápase v dresu Pražanů se zapsal mezi střelce. Rytíři ale ještě v první třetině otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch. Nejprve překvapil Melicherčíka střelou od červené čáry Růžička a 44 sekund před úvodní přestávkou se podruhé prosadil Eberle.

Rychlým objetím branky pokořil ale již Pince, jenž po předešlé brance nahradil nejistého Melicherčíka. Druhá část patřila Spartě. V přesilové hře mohl vyrovnat Treille, ale neuspěl stejně jako v dalším samostatném nájezdu Ton. Cháberu překonal až ve 25. minutě Forman, který stál na konci kombinace čtvrté formace. V další početní výhodě mohl vrátit hostům vedení Pilař, kladenský gólman byl však připraven.

Aktivita Sparty se ve vedení přeměnila až na začátku třetí dvacetiminutovky, kdy v přesilové hře překonal Cháberu obránce Milam. I poté měli hosté více ze hry a častěji se hrálo v kladenském obranném pásmu. Rytíři měli šanci vyrovnat v přesilové hře, v níž ovšem nakonec sami inkasovali. Chybu v rozehrávce potrestal Svoboda. Poslední slovo měl Hlinka, který upravil na konečných 6:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Sparta


Rytíři Kladno - HC Sparta Praha 3:6 (3:2, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 13. Eberle (M. Látal, Lukáč), 18. D. Růžička (Lukáč, Macholda), 20. Eberle (L. Procházka, Patera) - 4. Ton, 17. Jar. Svoboda (Hovorka), 25. Forman (Milam, Gřegořek), 41. Milam (Gřegořek), 56. Jar. Svoboda, 59. J. Hlinka (P. Ton, Tenkrát). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3611.

Kladno: Chábera - L. Procházka, D. Růžička, Kameš, Piskáček, Drtil, Černošek, Macholda - Eberle, Lukáč, M. Látal - Dalecký, Patera, Kuchler - Valský, Melka, Kuchejda - Kubica, Strnad, Obdržálek. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Sparta: Melicherčík (18. Pinc) - Pilař, Sičák, Milam, Gřegořek, Philipp, Jan Hanzlík, Krstev - P. Ton, J. Hlinka, Tenkrát - Hovorka, Broš, Jar. Svoboda - S. Treille, Přibyl, I. Rachůnek - Jánský, Bahenský, Forman. Trenéři: Jandač a Votruba.

Zdeněk Vojta (Kladno): "Góly padaly po hrubých chybách, kterých jsme my udělali více. Těžko kromě chyb mohu klukům něco vytknout. Bojovnost, nasazení tam bylo, chtěli. Soupeř byl momentálně lepší a myslím si, že Sparta byla nejlepší tým, který v sezoně na kladenský stadion přijel. Po zásluze jsme prohráli."

Jan Votruba (Sparta): "Do utkání jsme dobře vstoupili, byli jsme dvakrát ve vedení, ale bohužel jsme inkasovali laciné góly. Proto jsme se rozhodli k výměně gólmanů. Taky jsme tím chtěli dát mužstvu impulz. Kladno šlo do vedení 3:2, ale od druhé třetiny jsme zlepšili hru, měli jsme několik šancí a podařilo se nám srovnat. Ve třetí třetině jsme podali velice dobrý výkon, velmi dobře jsme bruslili, kombinovali a hráli dlouho v útočném pásmu. S tou jsme nejvíce spokojeni."


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články