Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta, nebo Brno? Dnešní večer rozhodne o druhém finalistovi

Praha - Premiérové sedmé utkání letošních vyřazovacích bojů v hokejové extralize rozhodne o postupujícím ze semifinále mezi Spartou a Brnem. Kometa měla třikrát v průběhu série navrch, ale vítězové základní části vždy srovnali krok. Úspěšnější celek si zahraje o mistrovský titul proti Zlínu. Utkání sledujte živě od 19:00 na programu ČT sport nebo našem webu.

Podle asistenta domácího kouče Zdeňka Motáka lze jen těžko předjímat, jak se bude sedmý duel vyvíjet. "Oběma mužstvům půjde o všechno, takže určitě to bude na krev a každý z týmů to bude chtít strhnout na svou stranu. Bude to určitě parádní boj, parádní bitva a my se na to těšíme," prohlásil Moták. Oba soupeři už se patrně nemají příliš čím překvapit.

"Těch porad u videa už bylo tolik, že se navzájem známe naprosto perfektně. Musíme to hlavně zvládnout v hlavě a koncentrovat se, to bude zásadní," uvedl útočník Tomáš Divíšek. "Budeme zase chtít dobře začít, jako se nám to podařilo teď naposledy v Brně," doplnil. K dispozici již bude trenérům Sparty útočník Tomáš Rachůnek, který si odpykal disciplinární trest. Distanc vypršel i brněnskému obránci Janu Hanzlíkovi, bývalé opoře Sparty.

"Sedmý zápas je vždycky kdo s koho. Zmobilizujeme všechny síly, abychom vyhráli a postoupili do finále," uvedl asistent trenéra Karel Beran. Brňané již po dnešním tréninku nabrali směr Praha. "Třikrát jsme Spartu dokázali porazit. Bude to těžké, ale musíme to zvládnout. Je to o momentální formě, co se komu v danou chvíli povede. Budou to nervy na obou stranách," řekl zkušený bek Tomáš Žižka.


Kometa věří, že po dvou nepovedených třetinách sobotního duelu se jí snížením z 0:5 na 2:5 v poslední části povedlo vrátit do role. "V poslední třetině jsme se připravili částečně na sedmý zápas, abychom věděli, co na Spartu hrát. Naším cílem bylo zvednout si sebevědomí a nedostat deset gólů. Vyhráli jsme poslední třetinu a zlepšili se. To bylo pozitivní," řekl útočník Tomáš Svoboda.

Že se bude hrát na soupeřově ledě, nevnímá jako problém. "Nebude to hrát velkou roli. Sparta má cíl jasný, my jí ho pojedeme překazit a získat vítězství. Doufám, že přijede co nejvíce fanoušků z Brna, udělají nám dobrou kulisu a my se jim odvděčíme vítězstvím," uvedl Svoboda. "Nic horšího než prohrát, nemůžeme. Musíme hrát to, na co jsme zvyklí a co nás dotáhlo až do semifinále," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Před sedmým semifinále Sparta - Brno

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články