Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta na úvod čtvrtfinále Ligy mistrů jednoznačně prohrála s Rögle

Ve čtvrtfinálovém souboji Ligy mistrů výrazně ztrácí už po domácím utkání. Hokejisté Sparty nestačili v úvodním duelu na Rögle 2:5. O góly Pražanů se postarali Erik Thorell a Radek Jeřábek. Na vítězství aktuálně druhého týmu švédské ligy se třemi body za branku a dvě asistence podílel obránce Lucas Ekestahl Jonsson. Odveta se hraje na severu Evropy za týden.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Sparta – Rögle

"Výchozí pozice před odvetou není nejlepší, ale naděje umírá poslední," řekl trenér Josef Jandač a ocenil kvalitu soupeře. "Ze tří švédských týmů, proti kterým jsme hráli, je Rögle z našeho pohledu nejhokejovější. Je to finalista minulé sezony, letos jsou druzí, ale mají o dvě utkání méně, takže by asi jinak ligu vedli," řekl Jandač, jehož tým dokázal v Lize mistrů přes Växjö a Skellefteu postoupit.

Spartě se ideálně vydařil vstup do utkání  už po 71 sekundách otevřel skóre Thorell, který dorazil Horákovu střelu. Více ze hry měli následně hosté, ale jejich aktivitu zastavily dvě přesilovky domácích. Ani jednu z nich ovšem nevyužili. V 15. minutě byl blízko druhého gólu Chlapík, po samostatné akci však Clanga nepřekonal. V závěru první třetiny byl ale vyloučen Polášek a v čase 19:55 hosté dokázali vyrovnat. Machovského překonal z dorážky Bristedt.

"Byl to souběh několika věcí. Blbě jsme zareagovali ve středním pásmu, pak jsme nezblokovali střelu a místo toho, abychom si rozebrali hráče, tak puk chytáme hokejkou," popsal Jandač.

Do druhé části vstoupili náporem Seveřané a přetavili jej ve vedení. V 26. minutě se prosadil střelou od modré čáry Sund, o 29 sekund později navíc našel mezeru nad ramenem Machovského nejproduktivnější hráč Rögle Tambellini.

"To nás stálo zápas. Byli jsme hodně pasivní, Švédové byli v té chvíli jednoznačně lepší a silnější. Celkově jsme ve druhé třetině nebyli kolikrát schopní vystřídat, zavařili nás v obranném pásmu a byli vyspělejší na kotouči," uznal Jandač.

Až poté začali útočit i sparťané. Ve 32. minutě dotlačil puk za záda devatenáctiletého švédského gólmana Buchtele, rakouští rozhodčí však jeho branku neuznali. Ve 37. minutě domácí přece jen snížili, když se po Sobotkově přihrávce prosadil Jeřábek. Pražanům se ovšem opět nevydařil závěr třetiny, v čase 39:31 vrátil finalistovi minulé sezony play-off švédské ligy dvoubrankový náskok Johannesson.

"Stejně jako na konci první třetiny jsme nebyli schopní vyhodit puk z pásma, několikrát jsme ho měli na holi a oni toho využili. Špatně jsme tak zareagovali," dodal kouč Sparty.

Klub z české metropole se snažili opět snížit, ve 46. minutě ale hosty přiblížil postupu do semifinále Ekestahl Jonsson. Následně sice nevyužili dvě přesilové hry, zápas ovšem bezpečně dovedli do vítězného konce. Rögle si tak připsalo osmou výhru v devátém zápase v LM, Sparta potřetí prohrála. Vždy ji přehrála mužstva ze Švédska.

HC Sparta Praha - Rögle BK 2:5 (1:1, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. E. Thorell (Horák, Řepík), 37. R. Jeřábek (Sobotka, Buchtele) - 20. Bristedt (Ekestahl Jonsson, Tambellini), 26. Sund (Kelleher), 27. Tambellini (Ekestahl Jonsson, Gélinas), 40. Johannesson (Ferguson, Everberg), 46. Ekestahl Jonsson (Larsson, Gélinas). Rozhodčí: Ofner, Sternat (oba Rak.) - Hynek, Ondráček (oba ČR). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Sparta: Machovský - Mikliš, Matuškin, M. Jandus, Polášek, T. Pavelka, R. Jeřábek, Tomov - Chlapík, Sobotka, Buchtele - Řepík, Horák, E. Thorell - Přibyl, Konečný, T. Jandus - Dvořáček, Vitouch, Strnad - Doležal. Trenéři: Jandač a Hořava.

Rögle: Clang - Ekestahl Jonsson, Gélinas, McKiernan, Sund, Wallinder, L. Jonsson, Johannesson - Bristedt, Tambellini, Everberg - Bengtsson, Ferguson, Brithén - Stal Lyrenäs, Larsson, Sjödin - Kelleher, Sjögren, Edström - Kasper. Trenér: Abbott.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články