Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta na dně, tentokrát prohrála s Litvínovem

Praha - Hokejisté pražské Sparty prohráli v 10. kole extraligy s Litvínovem 4:5 a už poosmé za sebou nebodovali. Svěřenci nového trenéra Václava Sýkory, který po čtvrtečním derby na Slavii vedl poprvé tým na domácím ledě, sice vedli 2:0 a 3:2, ale Verva zápas otočila a připsala si čtvrtou výhru za sebou. Pražané inkasovali dokonce dvakrát při vlastní přesilovce.

Sparta - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Sparťanský útočník Ivan Rachůnek před utkáním převzal památeční dres s číslem 600, který bude připomínat dnešní jubilejní start v extralize, ale jeho průběh určitě raději vymaže z paměti. Sparta v úvodním dějství získala náskok, ale mohla za příznivý stav děkovat i brankáři Neuvirthovi. Posila z Washingtonu hned v první minutě zlikvidovala únik beka Kubáta. Litvínov se ubránil při Posmykově trestu a v deváté minutě při přečíslení dvou na jednoho vystřelil Majdan, Neuvirth byl opět na správném místě.

Sparta se následně bez potíží ubránila při Vallinově trestu a ve 14. minutě slavila vedení. Po Tonově střele z otočky dorážel bekhendem do odkryté branky Tomáš Rachůnek. Po další Majdanově nevyužité šanci udeřila znovu Sparta. Hlinka ideálně přihrál Tenkrátovi, který si najel za obránce a usměrnil puk za Francouzova záda. Zkorigovat stav mohl v 17. minutě Ručinský, ale Neuvirth jeho blafák vystihl lapačkou.

Opět Ručinský pak neuspěl ani v přesilovce. Druhé dějství načal průnikem Tenkrát, proti němuž se ale vytáhl Francouz. A Sparta pak rychle ztratila náskok. Ve 28. minutě se už prosadil před brankovištěm po přihrávce Černého Ručinský a za 53 vteřin se dostal po rychlé akci před Neuvirtha Lukeš a vychutnal si jej zaseknutím a střelou o levou tyč.

Sparta se ale z úderu oklepala a ve 32. minutě získala zpět vedení. Ivan Rachůnek naznačil střelu a našel volného Hlinku, který jeho prudkou přihrávku poslal mezi nohy Francouze. Litvínov ale znovu odpověděl, a dokonce ve vlastním oslabení, kdy ve 38. minutě po přečíslení dvou na jednoho Trávníček vybídl k druhé trefě v utkání Ručinského. Po třetím trestu Posmyka v utkání ze závěru druhé části a Hüblově faulu v úvodu třetí třetiny měla Sparta možnost přesilové hry na 66 vteřin, ale pět sekund před jejím koncem ji přerušilo Vantuchovo vyloučení.

Litvínov ještě ve třech proti čtyřem získal vedení, když po Kubátově střele dorážel Hanzl. A následně v přesilovce zvýšil po Majdanově přihrávce do odkryté branky Hübl. Vzápětí mohl snížit Simon, ale postupem času se snaha Sparty změnila v křeč. Naopak Litvínov si pohlídal čtvrtou výhru v řadě, přestože ještě 21 vteřin před koncem inkasoval v power play po druhé trefě Tomáše Rachůnka v utkání.

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 4:5 (2:0, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 14. T. Rachůnek (Ton, Foster), 16. Tenkrát (J. Hlinka), 32. J. Hlinka (I. Rachůnek, Krstev), 60. T. Rachůnek (J. Hlinka, Krstev) - 28. Ručinský (J. Černý), 29. Lukeš (V. Hübl, Stříteský), 38. Ručinský (Trávníček), 42. Hanzl (Kubát), 43. V. Hübl (Majdan, Ručinský). Rozhodčí: Hribik, Souček - Lhotský, Lederer. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 4258.

Sparta: Neuvirth - Philipp, Vallin, Milam, Krstev, Gawryletz, D. Kočí, Husák - Tenkrát, J. Hlinka, I. Rachůnek - Ton, Foster, T. Rachůnek - Jánský, Vantuch, Bahenský - Žálčík, Simon, Forman. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, Holub, Gula, Sklenička - Majdan, V. Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - J. Černý, Baláž, Ručinský - Martin Frolík, Rapáč, R. Pšurný. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Václav Sýkora (Sparta): "Zápas jsme dobře rozehráli, dostali jsme se do vedení 2:0, ale na tom měl obrovský podíl Michal Neuvirth, který pochytal spoustu šancí Litvínova. Byly tam brejkové situace, jeli nám dvakrát sami na branku a my jsme se z toho vůbec nepoučili. Projevilo se to ve druhé i třetí třetině, kdy měl Litvínov nespočet přesilových situací z brejků, i když jsme na ně upozorňovali. Byla u nás určitá herní nedisciplína a projevilo se to i v tom, že jsme dostali dva góly v naší přesilovce. Nedobruslili jsme hráče asi proto, že jsme si mysleli, že se nemůže nic stát."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Prohráli jsme první třetinu 0:2, ale nebyli jsme v ní špatní. Měli jsme hodně gólovek a byli jsme v zakončení dost jaloví a měkcí. Mysleli jsme si, že když tu hru udržíme dál, bránit a čekat na brejky, tak by se to mohlo povést. Vyrovnali jsme na 2:2, Sparta šla sice znovu do vedení, ale dost důležitý okamžik v našem oslabení byl náš gól na 3:3 a šli jsme tak do kabin. Pak se Sparta dál tlačila a my jsme z brejků dali góly a tím se to rozhodlo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články