Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta může navýšit náskok, Litvínov hraje se Zlínem

Praha - Souboj prvního celku s jeho nejbližším pronásledovatelem ozdobí úterní kompletní program sedmi zápasů 27. kola, kterým začne třetí čtvrtina základní části hokejové extraligy. Vedoucí Sparta přivítá v domácím prostředí Hradec Králové a má příležitost ještě navýšit velký náskok, který nyní čítá deset bodů. Případné ztráty Východočechů může využít Plzeň. Obhájce titulu hostí Vítkovice a na Hradec má pouze dvoubodové manko. Na programu ČT sport a našem webu sledujte od 18:00 utkání Litvínov - Zlín, komentují Tomáš Jílek a Pavel Richter.

17:00 Třinec - Liberec

Třinec by se v poslední době Liberci nejraději asi vyhnul, protože s ním v této sezoně obě utkání prohrál a dohromady ho nedokázal v normálním čase porazit už šestkrát v řadě. Oceláři navíc začínají ztrácet kontakt s týmy z čela tabulky, druhý Hradec má už o osm bodů více. "Chceme odčinit nedělní zaváhání s Vítkovicemi a přiblížit se týmům před námi. Liberec praktikuje bojovný hokej, ale věřím že tentokrát se s tím už dokážeme vypořádat a prosadíme se střelecky," řekl trenér Pavel Marek.

Liberec ovšem v posledních dvou kolech nebodoval a proti Zlínu v neděli střelecky zcela vyhořel, prohrál 0:4. "Nemáme pohyb a hrajeme hodně vestoje. Hokej se takhle hrát nedá, určitě je to k zamyšlení," prohlásil kapitán Petr Nedvěd.

17:30 Plzeň - Vítkovice

Plzeň má za sebou bodově podobnou první polovinu jako v minulé sezoně, kdy vedla. "Máme jen o nějaký bodík méně, ale hlavně asi o 30 nastřílených gólů méně. Hrajeme zkrátka trochu jinak, více na obranu," porovnával kouč Milan Razým. S Vítkovicemi by Indiáni rádi navázali na výkon proti Hradci Králové (2:0). "Hráli jsme opravdu dobře," pochvaloval si Razým, ale varoval před venkovními výkony Vítkovic. "Venku se jim daří a obratem v Třinci to jen dokázaly," dodal.

Vítkovice v neděli výhrou v Třinci opět dostály pověsti týmu, kterému se zatím výrazně více daří venku než doma. Svěřenci kouče Petra Oremuse figurují v tabulce venkovních utkání na třetím místě a prubířským kamenem jejich formy bude Plzeň, s kterou je tíží nelichotivá šňůra šesti proher. "Bereme to jako každý jiný zápas, Plzeň je těžký soupeř, proti kterému se dá uspět jen maximálně zodpovědným a disciplinovaným výkonem. Venku jsme produktivnější než doma a to je ten hlavní rozdíl v úspěšnosti," řekl Oremus.

18:00 Brno - Pardubice

Kometa se vítězstvím doma nad Kladnem a dvoubodovým ziskem v Karlových Varech vzpamatovala ze série tří duelů, v nichž vyšla naprázdno. "Začínáme zase hrát aktivní hokej, od kterého jsme na chvíli upustili," pochvaloval si kouč Vladimír Kýhos. Brno v sezoně s Pardubicemi neprohrálo. "Pardubice střídají dobré výkony se slabšími. Těžko říci, s jakou taktikou do Brna přijedou," dodal Kýhos.

Pardubice nechaly rychle za zády domácí porážku se Spartou. "Co bylo, to už neovlivníme," podotkl trenér Zdeněk Venera. "V Brně to bude těžké, ale nějaký bod bychom rádi vydolovali. Lze čekat hodně vyrovnaný zápas, v němž může hrát velkou roli, kdo dá první gól. Kometa dostává málo gólů, výborně chytá Čiliak, celkově defenziva pracuje dobře. I my musíme výborně bránit, určitě lépe než se Spartou," doplnil Venera.

18:00 Kladno - Slavia

Kladno hostí ve středočeském derby Slavii, kterou dokázalo z posledních 11 vzájemných bitev porazit pouze jedinkrát, a to fotbalovým výsledkem 1:0. Při střelecké nemohoucnosti v posledních kolech, kdy za tři zápasy vstřelil tým jen tři branky, by domácí takový výsledek brali i nyní. "Naše střelecká potence je děsivá," připustil asistent trenéra Jiří Kopecký.

Slavia je však po sérii šesti prohraných zápasů rovněž na hony vzdálena herní i výsledkové pohodě. Oproti úternímu soupeři má však o devět bodů více a stále patří mezi elitní desítku.

18:00 Karlovy Vary - Chomutov

V podkrušnohorském derby v Karlových Varech mohou hosté z Chomutova opět ukrojit něco ze své ztráty na dně tabulky. Právě Západočeši jsou totiž Pirátům nejvíce na dosah. Energie dovrší sérii tří domácích zápasů, z níž zatím vytěžila čtyři body.

"Stejně jako v Kladně se bude hrát o hodně, takže pojedeme do Varů se stejným úkolem jako do Kladna. Vary mají silný kádr, přestože se pohybují v dolních patrech tabulky. Doma hrají docela útočně, nezatahují se, což ukázal mimo jiné zápas s Pardubicemi (6:2). Musíme myslet na zadní vrátka a využít každou příležitost k útoku," nastínil kouč Josef Turek, pro jehož celek byl úspěch v Kladně velkou vzpruhou.

18:20 Litvínov - Zlín (ČT sport)

O prodloužení série pěti vítězství bude usilovat Litvínov proti Zlínu. Verva tím překonala čtyřzápasovou šňůru výher z úvodu ročníku a posunula se do desítky, ale proti Zlínu čeká na úspěch už takřka tři roky - posledních deset vzájemných duelů prohrála. "Když takhle půjdeme dál, tak věřím, že body budou přibývat," poznamenal asistent Miloslav Hořava po nedělní výhře 1:0 v nájezdech proti Slavii.

Po pátečním skalpu Sparty zvítězili Zlínští i v neděli v Liberci a před úterním duelem v Litvínově zůstali na severu Čech. "Rádi bychom navázali na poslední dva výsledky. Začalo se nám dařit střelecky a tým drží i výborně chytající Horčička. Ovšem Litvínov se v posledních zápasech herně i výsledkově zvedl. Zlepšil hru v obraně, dobře chytá brankář Francouz," zhodnotil kvality protivníka kouč Rostislav Vlach.

18:30 Sparta - Hradec Králové

Sparta má za sebou dva těžké zápasy venku a zejména ve Zlíně jí moc nefungovala defenziva. "V Pardubicích už to bylo lepší. Je ale třeba dál pracovat na nedostatcích a poučit se z těchto zápasů," prohlásil kouč Josef Jandač. "Že je Hradec nahoře v tabulce, asi hodně lidí překvapuje, ale oni hrají velice dobře. Mají kvalitní defenzivu a nedostávají moc gólů. Musíme se opět vrátit ke hře, která nás zdobila v zápasech před Zlínem, a pokud se nám podaří vnutit soupeři náš styl hry, věřím, že vyhrajeme," doplnil Jandač.

"Sparta je suverénem ligy, ale porazit lze každého," věří asistent trenéra Mountfieldu Jiří Kučera i přes dvě předchozí prohry s vedoucím celkem v poměru 1:5. "Musíme udržet koncentraci po celý zápas. Výsledek 5:1 vypadá jasně, ale v obou utkáních jsme dostali tři góly v úseku několika málo minut a toho se musíme vyvarovat. Je třeba dobře bránit, ale když chcete vyhrát, určitě si musíte také něco dovolit směrem dopředu," nastínil Kučera.

Zdroj
ČTK, www.hcbilitygri.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články