Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta mění majitele. Klub odkoupil manažer Pražanů Bříza

Praha – Hokejisté Sparty půjdou do blížící se sezony s novým majitelem. Od Sportovního holdingu Praha ji koupil její bývalý brankář a současný předseda představenstva klubu Petr Bříza.

Sport
zdroj: ČT4

"Moje majitelská vize se nemění od té, kterou jsem zastával jako generální manažer a poté předseda představenstva klubu. Naším cílem bude i nadále rozvoj klubu jak po sportovní, tak i společenské stránce. Viditelným rozdílem je fakt, že za Spartou v této chvíli vlastnicky nestojí žádná velká obchodní společnost," napsal nový majitel na stránkách hokejového klubu. Podle něj bude každoročně důležité udržet rozpočet a podle svého vyjádření se nebrání ani "případným smysluplným jednáním o vstupu možných spoluinvestorů do klubu".

Spartě jsem zajistil privátní financování, napsal nový majitel

Bříza uvedl, že informaci o ukončení akcionářského angažmá dosavadních majitelů ve Spartě se dozvěděl zhruba před rokem. "Z pozice předsedy představenstva jsem tuto situaci v posledních měsících intenzivně řešil. Při aktuální znalosti všech detailů fungování a financování celé společnosti jsem se nakonec rozhodl převzít Spartu jako její nový vlastník," napsal s tím, že Sparta tím opouští struktury Sportovního holdingu Praha.

Po dlouhodobých jednáních se s holdingem dohodl. Podle svých slov zajistil pro klub privátní financování. Potěšila ho prý možnost opřít se o pozitivní reakce a podporu klíčových partnerů. "A navíc se nám v tomto období podařilo uzavřít nová strategická partnerství, která Spartě dodají po loňském přesunu do O2 areny další výrazný nárůst finanční stability," napsal Bříza a dodal, že veřejnost bude klub podrobně informovat v rámci předsezonní tiskové konference 1. září.

Zdroj
ČTK, hcsparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články