Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Sparta má kanadského brankáře, do Hradce se vrátil Mertl

Praha - Hokejisty Sparty posílí v závěru sezony kanadský brankář Daniel Taylor, který doposud působil v Medveščaku Záhřeb v Kontinentální lize. Pražané také mohou využít služeb útočníka Jana Hlaváče, jenž v aktuální sezoně nehrál soutěžní zápasy. V Záhřebu lovil i Hradec, kam se vrací Tomáš Mertl. Další návrat hlásí Vítkovice, kam jde brankář Patrik Bartošák.

Daniel Taylor v německé lize
zdroj: ČTK

Taylor byl jedničkou Medveščaku, klub však přišel o reálnou šanci na postup do play-off a vedení chorvatského klubu se proto rozhodlo uvolnit devětadvacetiletého gólmana stejně jako českého útočníka Tomáše Mertla, který se vrátil do Hradce Králové. "Vedení klubu reaguje na zatím nepříliš přesvědčivé výkony Tomáše Pöpperleho, proto jsme se rozhodli zvýšit konkurenci na tomto postu příchodem Dannyho Taylora," uvedl sportovní manažer Patrik Martinec.

Rodák z britského Plymouthu, který má na svém kontě tři starty v NHL za Los Angeles, je tak již čtvrtým brankářem v kádru Sparty. Vedle plánované jedničky Pöpperleho a Jana Lukáše se v minulých dnech k týmu připojil i Filip Novotný. Sparta oficiálně potvrdila i obnovenou spolupráci s Hlaváčem, jenž byl doposud s rodinou v zámoří. Devětatřicetiletý dvojnásobný mistr světa, který v dresu Pražanů získal v roce 2007 mistrovský titul, bude oficiálně hráčem prvoligových Benátek nad Jizerou a do Sparty bude mít vyřízené takzvané střídavé starty.

Devětadvacetiletý Mertl z Hradce Králové odešel po uplynulé sezoně po skončení smlouvy do Záhřebu, který ale v uplynulých dnech ztratil reálnou šanci na postup do play-off. Vedení Mounfieldu tak svého nejproduktivnějšího hráče minulé sezony dokázalo zlákat zpět. "Primárně jsme chtěli posílit defenzívu, ale když se nám naskytla možnost angažovat Tomáše Mertla, tak jsme do toho jednoznačně šli. My známe Tomáše, Tomáš zná Hradec, takže víme, co od sebe můžeme vzájemně očekávat," řekl generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Je nám líto, video expirovalo.
HDP: Hokejové přestupy přehledně s ohlasy trenérů a manažerů

Bartošák podepsal ve Vítkovicích víceletou smlouvu

Dvaadvacetiletý gólman Los Angeles Kings Bartošák, který byl vedením klubu NHL suspendován kvůli obvinění z domácího násilí, s ostravským týmem již dva týdny trénuje. Bývalý juniorský reprezentant podepsal ve Vítkovicích víceletou smlouvu. "Patrik dlouho nikde nechytal, v podstatě ztratil skoro celý rok. Museli jsme situaci nějak řešit a jsme rádi, že Kings dali souhlas k tomu, aby Bartošák mohl působit v Evropě. Ve smlouvě s Vítkovicemi je uvedena klauzule, že v příští sezoně neodejde do zámoří a dál bude chytat ve vítkovickém klubu," uvedl hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší.

Možné angažování Bartošáka připustil již po nedělním zápase proti Spartě trenér Jakub Petr. "Já Patrika znám z doby, kdy v osmé třídě přišel z Kopřivnice do Vítkovic. Ve dvaadvaceti už má něco za sebou, vím, co v něm je," řekl Petr. Aktuálně jedenáctému týmu soutěže by mohl jeho příchod pomoct vyřešit problémy s brankáři. Dvacetiletý Daniel Dolejš trpí nestálostí formy a post jedničky nevyřešil ani letní příchod Pavla Kantora, kterému už také nevyšlo několik utkání. 

Zdroj
ČTK, hokej.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články