Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta je po výhře nad Litvínovem čtvrtá. Konečně se můžu podívat na tabulku, raduje se Forman

Další zápas jako na houpačce má za sebou Sparta. Proti Litvínovu Pražané rychle vedli, pak prohrávali 1:3, podařilo se jim vyrovnat, opět prohrávali, ale nakonec zvítězili 5:4 v prodloužení. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel útočník Miroslav Forman, jenž se těšil, že se po páté výhře Pražanů v řadě po dlouhé době konečně podívá bez obav na tabulku extraligy. Sparta se v ní posunula už na čtvrté místo.

Miroslav Forman se raduje z branky
zdroj: ČT4 autor: Vít Šimánek

"Poslední rok bylo otřesné se na tabulku dívat, tak jsem to nedělal. Dnes se asi po roce kouknu," pousmál se Forman. "Za posledních x let je to nejlepší postavení," poukázal na výsledkově příliš nevydařenou předešlou sezonu.

Sparta se v domácím prostředí představila téměř po měsíci. "Všichni jsme se těšili domů, hráli jsme opravdu hodně zápasů v řadě venku. První střídání bylo super, ale to bylo z první třetiny všechno. Zaslouženě jsme ji prohráli," řekl Forman k úvodu utkání.

Adam Polášek zajistil Pražanům vedení již po 34 sekundách hry, Litvínov ale třemi góly vývoj otočil. "Pomohla nám bouřka v kabině a další dvě třetiny byli relativně slušné. Dva body jsme si zasloužili," uvedl Forman.

Neměl pocit, že by rychle vstřelený gól jeho týmu uškodil. "Spíše jsme se možná domů tak těšili, až jsme najednou dělali pitomosti," pokrčil rameny.

Pražané dopláceli na velké množství chyb v rozehrávce. "To je tak vždy. Když chce někdo něco vymyslet, tak chyby budou. Dnes jich bohužel bylo víc, ale i s takovými zápasy si musíme umět poradit a zvládli jsme to. Nebyl to asi nejhezčí hokej, ale výhra je výhra," řekl Forman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Litvínov

Podle něj byl klíčovým momentem vyrovnávací gól Andreje Kudrny v 56. minutě na 4:4. "Trošku jsme uvadali a tlak nebyl takový. Byla to výborná individuální akce a klobouk dolů, jak to udělal," ocenil spoluhráče.

Forman se dnešními třemi body posunul do čela týmové produktivity. Na kontě má deset bodů a dal už pět gólů.

"Za góly jsem samozřejmě rád, nejsem úplně střelec a dnes se to povedlo. Týmovou produktivitu neřeším, je začátek soutěže. Čtyři pět útočníků a čtyři beci máme podobně bodů. Důležité je ale týmové vítězství, to mě zajímá," řekl.

Sparta poprvé pod vedením trenéra Uweho Kruppa, který Pražany připravuje druhou sezonu, vyhrála pětkrát za sebou. Do ideálu ale má podle Formana hra stále daleko.

"Pořád jsou tam věci, které je potřeba zlepšovat. To ale bude vždy. Určitě máme ještě nějaké rezervy a můžeme náš hokej posunout výš," řekl Forman.

Hlavně je potřeba se vyvarovat individuálních chyb. "Rozehrávka taky není úplně nejlepší. Podle mého se ale zápas od zápasu zlepšujeme, přišla série pěti výher a myslím si, že se budeme i nadále zlepšovat," uvedl útočník Sparty.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články