Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Sparta jde letos poprvé na Kometu, Chomutov se střetne s Litvínovem

Praha - Poprvé v sezoně se mohou hokejoví fanoušci těšit na atraktivní souboj Brna a Sparty, k němuž dojde během pátečního programu zápasů 26. extraligového kola. Do Pardubic míří po ukončení série devíti vítězství v soupeřových arénách na plzeňském ledě Zlín, jemuž právě na vedoucí Plzeň chybějí tři body. Domácí naproti tomu po dosazení nového kouče Mojmíra Trličíka uspěli v jediném duelu z pěti a jsou jen pět bodů nad dnem tabulky.

17:00 Třinec - Plzeň

Třinec si oddychl - elitní útočník Ocelářů Martin Růžička je po úterním utkání v Liberci v pořádku a i s lehce pochroumaným kotníkem je připraven nastoupit proti Plzni. S týmem ve čtvrtek absolvoval trénink. Jediný, kdo schází, je tak gólman Hamerlík, za nějž znovu zaskočí Hrubec.

Plzeň má stále všechny zbývající účastníky nejvyšší soutěže pod sebou, ale z posledních tří utkání venku uspěla pouze po nájezdech v Chomutově. "Máme co napravovat. Čeká nás silný soupeř, který nás doma jednoznačně přehrál. Ale doma chceme hrát svůj hokej a věřím, že soupeři vnutíme náš styl. Chceme udělat dobrý zápas a urvat body," řekl třinecký trenér Josef Turek.

17:30 Chomutov - Litvínov

Litvínov v neděli porazil doma hvězdné Kladno a teď chce uspět i v prestižním derby na chomutovském ledě. Domácí se budou chtít rehabilitovat za předešlé nezdary, které stály místo kouče Jiřího Doležala, jenž dovedl klub mezi elitu. Vedení extraligového nováčka usilovně shání nového trenéra, v pátek budou Piráty koučovat dosavadní asistent Mikuláš Antonik se Stanislavem Mikšovicem.

Asistent hostujícího trenéra Petr Rosol si uvědomuje, že Vervu nečeká lehký úkol. "My se ale na jejich situaci nemůžeme koukat. Zkrátka musíme hrát a pojedeme tam s tím, že chceme nějaký bod shrábnout," řekl Rosol, jenž zároveň doufá, že se v dresu Pirátů střelecky neprobudí zámořská posila Michael Frolík.

18:00 Brno - Sparta

Kometa se utkala se Spartou naposledy ve čtvrtfinálové bitvě play-off, která vyzněla poměrem 4:2 na zápasy pro Jihomoravany. Zápas 13. kola byl přeložen až na konec ledna a první měření sil v rámci tohoto ročníku tak uvidí až nyní vyprodaná Kajot Arena. "Možná je trošku smůla, že jsme Spartu nepotkali v době, kdy měla výkony špatné. Nyní je po trenérské změně očividně na vzestupu," uvedl kouč Brňanů Zdeněk Venera, který ale hned dodává, že nejlepší extraligový tým na domácím ledě chce svou bodovou sbírku rozšířit. "Herně se zvedl zejména útočník Petr Ton, který chvíli neměl místo v základní sestavě. Je však výborný střelec," dodal Venera.

Sparta by ráda vylepšila bilanci pěti výher z posledních šesti utkání. "Kometa je velice kvalitní tým ze špice tabulky, má ve svém středu velmi dobré hráče, kteří se spoléhají na silový hokej. Hlavně z toho důvodu si myslím, že bude rozhodovat hra v naší třetině ve chvíli, kdy bude mít soupeř kotouč. Jejich útočníci se strašně těžko odstavují od puku a my si s tím musíme umět poradit," uvedl asistent trenéra Sparty Jan Votruba.

18:00 Pardubice - Zlín

Pardubice se s vyhlídkou nejbližšího soupeře připravují na zápas, v němž nebude snadné se prosadit. "Zlín na hřištích soupeře hraje ještě urputnější obranu středního pásma než doma, bude proto těžké se přes něj dostat. Nesmíme dělat chyby a nabízet tak soupeři šance," uvedl asistent trenéra Ladislav Lubina.

Navzdory klopýtnutí v Plzni jsou Berani stále nejúspěšnějším extraligovým týmem v hodnocení zápasů na soupeřově půdě. "Pardubice se dostaly do podobné situace jako nedávno my, když se nám nedařilo na domácím ledě. Po třech porážkách se ale postupně tým pod vedením kouče Trličíka výkonnostně zvedá," uvedl kouč Zlína Rostislav Vlach.

18:00 České Budějovice - Slavia

České Budějovice hostí Slavii, která se před pětizápasovou domácí sérií představí počtvrté za sebou mimo svůj led. "Úspěchu v nadcházejících těžkých zápasech musíme podřídit vše a se současnou situací se poprat. Slavia má velice stabilní kádr; z vyrovnaného mužstva vyčnívají útočníci Hertl, Sobotka a v posledních zápasech Bednář. To jsou hokejisté s velice dobrou schopností se prosadit," varoval kouč Jihočechů Peter Draisaitl.

18:30 Liberec - Vítkovice

Liberec čekají Vítkovice, s nimiž v minulém ročníku neuhrál pod Ještědem ani bod. Bílí Tygři už sedm zápasů prokládají vítězství porážkami, poslední výhrou nad Třincem si však opticky hodně pomohli v tabulce, neboť na desátou Spartu mají jen tříbodové manko.

Vítkovice se škrábou nahoru a rukopis nového kouče Petera Oremuse jim evidentně svědčí: šest zápasů a třináct z osmnácti možných bodů. Tým navíc už 101 minut nedostal gól. "Doufám, že navážeme na uplynulé zápasy. Chceme vycházet z kvalitní defenzivy, která nám bodový zisk zatím přináší," řekl Oremus. Tým odjel do Liberce bez dlouhodobě zraněných Káni a Kudělky, kteří se už ale naplno chystají k návratu do sestavy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články