Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Sparta jde do sezony s novými dresy a nejvyššími ambicemi

Praha - S novým majitelem, trenérem, generálním partnerem, dresy a opět s nejvyššími ambicemi půjde do nové extraligové sezony úřadující vicemistr pražská Sparta. Klub od Sportovního holdingu Praha koupil předseda představenstva Petr Bříza, nového kouče české reprezentace Josefa Jandače nahradil na lavičce Jiří Kalous. Nově má Sparta i generálního partnera, kterým se stala na tři sezony Billa. Logo společnosti má Sparta i na nových extraligových dresech. Umístěno bude na hrudi nad tradičním 'S'.

Nové dresy hokejové Sparty
zdroj: Facebook/HC Sparta Praha

"Uvědomujeme si, že nás čeká velmi těžká sezona, a jdeme postupnými kroky za svým cílem. Chceme uspět v extralize a propagovat Spartu i v Lize mistrů, kde chceme dojít co nejdále," řekl Kalous, trenér a sportovní manažer Sparty.

Pražané se musejí vyrovnat především s odchody opor ofenzivy Daniela Přibyla do Calgary, Jana Buchteleho do Jekatěrinburgu, Roberta Saboliče do Vladivostoku a v defenzivě Adama Poláška do Novosibirsku. Do Záhřebu se po krátkém působení vrátil brankář Danny Taylor, forvard Curtis Hamilton zamířil do SaiPy Lappeenranta. Michal Dragoun je ve Slavii, David Dvořáček v Havířově a krátkodobý kontrakt skončil i Janu Hlaváčovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta v novém: trenér Kalous, noví hráči i generální partner

Posilami jsou naopak obránci Martin Gernát ze San Diega z AHL, Richard Nedomlel z Quad City Mallards z ECHL a útočníci Brian Ihnacak z Hradce Králové, Petr Vrána z Brynäs a Dominik Uher z Wilkes-Barre/Scranton z AHL, který v dresu Pittsburghu okusil i NHL. "Měli jsme signály, že k odchodům dojde, a začali jsme monitorovat trh. Povedlo se nám domluvit s výbornými hráči, kteří se rozhodli spojit svoji budoucnost se Spartou," prohlásil Kalous.

Věří, že nové akvizice dobře zapadnou. "Jsme přesvědčeni, že se jim bude dařit. Ale čeká nás všechny nesmírně těžký rok, odešlo nám nějakých 150 kanadských bodů. Nebude to nic jednoduchého. Musím říct, že tým pracuje skvěle. Jsme hrdí na tým, jak pracuje. Věřím, že těžká práce, kterou podstupuje, nám přinese náš cíl, o kterém sníme," doplnil Kalous.

Bříza si pochvaluje O2 arenu a přál by si v klubu více akcionářů

Spartu čeká po přesunu z Tipsport Areny druhá sezona v O2 areně a majitel Petr Bříza věří, že se klub v moderní hale dobře zabydlel a bude v tom pokračovat. Pochvaloval si průměr návštěvnosti v základní části 7612 fanoušků a v play-off dokonce 12 664 příznivců. "Podařilo se nám v O2 areně dobře zabydlet a chceme, aby byla sparťanská i v dalších letech," uvedl Bříza.

Po odkupu Sparty od Sportovního holdingu Praha v polovině srpna chce vybudovat ještě silnější a úspěšnější klub. "Jsem velmi přesvědčen, že je funkční model více akcionářů a můj cíl je v příštích měsících a letech jednat o vstupu dalších osobností, pro které bude majitelské působení v klubu radostí, společenskou výzvou a Sparta s nimi bude silnější," řekl Bříza.

Po pěti letech má Sparta generální partnera, kterým se stala společnost Billa. "Není jednoduché oslovit a úspěšně dotáhnout jednání s takovou společností. Velmi brzo jsme našli shodu na tématu mládež. Pro Billu bylo pozitivní, že Sparta investuje a věnuje velkou pozornost mládeži. Jsem rád, že jsme to dotáhli," prohlásil bývalý brankář Sparty i české reprezentace. "Máme vysoké procento partnerů, kteří s námi zůstávají v časech dobrých i zlých. Ale jsme hrdí, že jsme teď mohli představit tak velkého hráče," dodal Bříza. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články