Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta i Kometa chtějí v extralize napravit loňské selhání

Praha - Pražská Sparta i Kometa Brno hrály v uplynulé extraligové sezoně pouze ve skupině o udržení, a tak hlavním cílem obou celků je postup do vyřazovacích bojů. Loni třetí Pardubice mají logicky vyšší cíle, jeden z předních ligových celků se touží kvalifikovat přímo do čtvrtfinále play-off, což znamená skončit po základní části do šestého místa.

S jasným cílem napravit propadák z minulého ročníku půjde do nadcházející sezony Sparta. Nově složené mužstvo včetně realizačního týmu chce po roční odmlce opět proniknout do play-off. "Nechci nějak konkretizovat cíle a plány, protože to mužstvo prošlo výraznou obměnou a hráči si na sebe budou postupně zvykat," říká sportovní manažer a zároveň hlavní kouč Josef Jandač. "V žádném případě nebudu pasovat svůj tým do role favorita nebo outsidera, tak jak měla být Sparta favoritem minulou sezonu. Nicméně i když tady nebudu vyhlašovat, že jdeme vyhrát titul, já osobně mám vždy ty nejvyšší cíle," ujistil Jandač.

Sparta během přípravy výsledkově nepřesvědčila, ale opět absolvovala soutěž European Trophy a v několika případech naznačila své možnosti. "Soutěž nás prověřila a byla kvalitní přípravou, ale teprve liga ukáže, jak na tom tento kádr ve skutečnosti je. Zápasy nám ukázaly, že jsme schopní podávat velmi kvalitní výkony, ale na druhou stranu nám některé zápasy nebo pasáže v nich vůbec nevyšly," připustil Jandač. Vstup do sezony zpestří Pražanům 29. září měření sil s New York Rangers.

Je nám líto, video expirovalo.
Hodina před Tipsport extraligou

Jednoznačným cílem Komety Brno je postup do play-off, kam se tradiční klub po návratu do extraligy ještě nevalifikoval. V letní přestávce posílilo kádr devět nových hráčů a přišel také trenérský tandem Zdeněk Venera, Lubomír Oslizlo. "Play-off je naším jednoznačným cílem. Je naprosto jedno, z jakého místa se do této části soutěže dostaneme," řekl majitel brněnského klubu Libor Zábranský.

V přípravě se Brňanům dařilo se střídavými úspěchy. Ze 13 zápasů vyhráli šest, v nové soutěži European Trophy se jim ale příliš nevedlo. "Ovšem zápasová příprava byla nesmírně kvalitní. Takovou jsem ještě v žádném klubu ve své kariéře nezažil," řekl Venera, který si pochvaloval možnost konfrontace se zahraničními týmy. "Z trenérského pohledu byla pro mě European Trophy vynikající i v tom, že jsem mohl v zápasech se silnými protivníky poznat dokonale naše hráče," doplnil kouč.

Pardubice chtějí v nové sezoně předvádět atraktivní hokej a bronzový tým uplynulého ročníku nevyhlašuje vysoké cíle. Tím základním je pro klub v dlouhodobé části skončit do šestého místa a kvalifikovat se přímo do čtvrtfinále play-off. "Chceme hrát celoplošný, atraktivní hokej a byl bych rád, kdybychom navíc otočili loňskou bilanci našich výsledků na hřišti doma a venku. Ti fanoušci, kteří nám v ČEZ areně vytvářejí výbornou atmosféru, si to zasluhují," řekl trenér Pavel Hynek, který povýšil z loňské role asistenta Josefa Jandače a vede tým spolu s Ladislavem Lubinou.

V přípravě se Pardubice zúčastnily i European Trophy a dostaly se do play-off, kde je čeká v prosinci na finálovém turnaji ve čtvrtfinále Salcburk. "Mrzí mě, že jsem kvůli zranění v přípravě toho moc neodehrál, ale bylo to velmi dobrým zpestřením přípravy jak pro nás hráče, tak i diváky. Byla to konfrontace se zahraničními mužstvy, což je velké plus pro každého hráče. Každý to bral tak, že vítězství ho posouvalo vždy o kousek dál," prohlásil asistent kapitána Radovan Somík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články