Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta hraje v Brně, Hradec čeká boj o čelo tabulky s Plzní

Praha - Vyrovnaná hokejová extraliga pokračuje 8. kolem. Velký hokejový souboj čeká Kometu, na její led míří divácky atraktivná Sparta. Boj o první příčku se odehraje na východě Čech. V popředí tabulky jsou hned čtyři čtrnáctibodové týmy včetně o skóre první Plzeň, která hraje na ledě třetího Hradce Králové. Na první místo se může vyšvihnout i čtvrtý Liberec, ten čeká zápas s Chomutovem. Utkání Brno - Sparta sledujte od 17:30 na programu ČT sport a našem webu, komentují Tomáš Jílek a Martin Hosták.

Byť je Sparta až na pátém místě extraligové tabulky, kvůli její velké vyrovnanosti ztrácí na čelo pouhý bod. Pokud tedy chce držet kontakt prvním místem, potřebuje v Brně vyhrát. A to ideálně v základní hrací době, ve které se jí v posledních zápasech nedaří zápasy rozhodnout. Do nájezdů šla Sparta v posledních třech duelech – s Hradcem, v Litvínově i v Liberci.

Pražané navíc v Liberci ztratili dvoubrankové vedení. "Měli jsme utkání celkem dobře rozehrané, ale přišli jsme o něj ve třetí třetině, kdy jsme neudrželi vedení, které bylo hodně nadějné. V podstatě jsme ztratili vyhrané utkání," konstatoval trenér Josef Jandač, který by v Brně podobný scénář velmi nerad opakoval.

Kometa řešila v posledním zápase podobné problémy. Osmý tým tabulky už tři utkání nevyhrál, v tom posledním v Plzni také ztratil velmi nadějné dvoubrankové vedení. Na rozdíl od Sparty se domů navíc vracel bez bodů, Západočeši totiž rozhodli ještě během třetí třetiny.

Velmi zajímavý bude souboj o čelo tabulky. Plzeň, Mladá Boleslav, Hradec Králové i Liberec mají 14 bodů, o umístění v jejich případě rozhoduje pouze skóre. Velmi zajímavý tak bude souboj první Plzně ve třetím Hradci. Uspět ale bude chtít i Liberec, který hostí přece jen lehce uvadající Chomutov. Jisté je, že se na první pozici neprodere Mladá Boleslav, jejíž zápas ve Vítkovicích byl přeložen až na 8. prosince.

Zcela opačné starosti mají oba protagonisté souboje z opačného pólu tabulky. Poslední Zlín, který zatím vyhrál pouze jediný zápas a navíc se potýká s rozbitým chlazením ledové plochy svého zimního stadionu, jede do Karlových Varů. Předposlední Západočeši mají velkou příležitost poskočit tabulkou vzhůru, Zlín musel poslední dvě utkání odložit a jeho nucená herní pauza trvá už devět dní. S tím se bude zřejmě těžko naskakovat do zápasu.

Nárůst formy může na domácím ledě potvrdit Olomouc. Kohouti se po vlažnějším začátku v posledních čtyřech utkáních radovali z deseti bodů z celkových dvanácti možných, na špičku ztrácí pouhé čtyři body. Los jí navíc pod hokejky přivedl trápící se Pardubice, ve kterých bylo po vysoké prohře s Vítkovicemi velmi neveselo. Vedení rozdávalo pokuty a rozloučilo se s Tomášem Divíškem.

V repríze loňského finále se střetne zlepšující se Litvínov s rozpačitě hrajícím Třincem.

Zápasy 8. kola extraligy:

15:00 Liberec - Chomutov

15:30 Karlovy Vary - Zlín

17:00 Olomouc - Pardubice

17:00 Hradec Králové - Plzeň

17:30 Litvínov - Třinec

17:40 Brno - Sparta (ČT sport)

8. 12. 2015 Vítkovice - Mladá Boleslav

Zdroj
ČT sport, ČTK, hcsparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články