Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta hraje s Plzní, Vítkovice míří do Hradce Králové

Praha - Hokejisté vedoucího Třince budou v pátečním 40. extraligovém kole hájit v Pardubicích skvělou sérii 13 po sobě jdoucích výher. Domácí jim však mají co vracet, v sezoně s Oceláři ještě nebodovali a podlehli jim celkem už sedmkrát v řadě. Druhý Litvínov čeká podkrušnohorské derby v Karlových Varech, třetí Sparta se představí v Plzni. Poslední Slavia bude o ukončení série devíti porážek usilovat proti Olomouci, jež svádí tuhý boj o desítku. Pořad Buly - hokej živě začíná dnes v 18:00, přímý přenos utkání Hradec Králové - Vítkovice můžete sledovat od 18:20 na ČT sport a našem webu.

18:00 Hradec Králové - Vítkovice (ČT sport)

Šestou příčku zatím drží Hradec Králové, který změří síly s Vítkovicemi. Ty mají za sebou nejslabší období pod Ladislavem Svozilem - ze čtyř zápasů ve třech nebodovali. "V poslední době se často mluví o tom, že je Hradec po viróze a tak dále, ale toho si nevšímáme. Je to mužstvo z elitní šestky, musíme nechat na ledě vše. Momentálně v desítce jsme, ale nic nemáme jisté a je potřeba pořád tvrdě makat," řekl Svozil.

17:30 Plzeň - Sparta

Plzeň překonala slabší období na přelomu roku a vyhrála tři poslední zápasy. "Máme doma Spartu, pak nás čeká Litvínov, týmy, které jsou nad námi, ale když budeme hrát naši hru, můžeme porazit kohokoliv. Kromě Slavie může každý tým ještě bojovat díky vyrovnanosti tabulky o přímý postup. Je potřeba zodpovědně přistupovat ke každému zápasu," řekl Michal Straka.

Sparta inkasovala v posledních dvou venkovních zápasech celkem 11 branek, když odjela s prázdnou z Pardubic a naposledy hodně pozlobila Třinec, ale ani tam na body nedosáhla. "Na začátku závěrečné čtvrtiny základní části nás čeká těžké utkání. Plzeň je doma velice silná a hraje nepříjemným stylem, v lednu má navíc velmi dobré výsledky. Navíc jí ženou fanoušci, na což musíme být připraveni," varoval asistent trenéra Zdeněk Moták.

17:30 Mladá Boleslav - Zlín

Mladá Boleslav přivítá Zlín a stále se nevzdává naděje na vyřazovací boje. "Teď už prostě jenom musíme. Doma bezpodmínečně vyhrávat a zvenku vozit alespoň něco," uvedl na útočník Pavel Musil.

Obhájce titulu získal v předposlední čtvrtině základní části extraligy 23 bodů a zvýšil naděje na postup do play-off. Za desátou Olomoucí je jen kvůli horšímu skóre. "Mělo by nám k play-off stačit uhrát v závěrečné čtvrtině dvacet bodů. Situace je v tabulce hodně vyrovnaná," kalkuluje kouč Rostislav Vlach.

18:00 Pardubice - Třinec

Pardubice pod koučem Milošem Říhou starším přibrzdily. Po třech duelech bez ztráty bodu od Říhova návratu dvakrát prohrály. Volné úterý i proto Východočeši uvítali. "Potřebovali jsme potrénovat, navíc na nás vlétla chřipka," uvedl Miloš Říha starší. Třinec má podle něho obrovskou sílu a kvalitu. "Jsou to však také pouze lidé. Třinec je favoritem tohoto utkání i celé soutěže. Chystáme se na ně jako na Spartu; do zápasu chceme dát všechno. Musíme se zlepšit v defenzivě a v disciplíně. Hráči si nesmí jít jen zahrát, ale musí pracovat pro tým," doplnil pardubický trenér.

Třinec celou třetí čtvrtinu soutěže neprohrál a 13 výhrami v řadě vytvořil nový rekord extraligy. Pokud v Pardubicích dodrží tradici posledních vzájemných zápasů, měla by série trvat dále. "S Pardubicemi to ale během sezony nebyly lehké zápasy a teď to bude ještě jiné v tom, že před nedávnem k nim přišel trenér Říha," řekl třinecký asistent Václav Varaďa.

18:00 Karlovy Vary - Litvínov

Karlovy Vary ztrácejí dva body na desítku a nechtějí ztratit kontakt. "Už první utkání v sezoně ukázalo, jak na tom Litvínov letos bude. Prohráli jsme tam 0:5. V dalších utkáních jsme měli s nimi sice potíže, ale zápasy byly vyrovnané," řekl asistent trenéra Jaromír Kverka. "Dopředu hrají výborně. Pokud se podíváme na kanadské bodování soutěže, v první dvacítce najdeme několik jejich hráčů. Slabší jsou při hře dozadu, ale to jen podle čísel. Navíc Pavel Francouz je aktuálně nejlepší brankář celé soutěže," doplnil Kverka.

Litvínov po pěti výhrách v řadě odjel s debaklem 1:7 ze Sparty, na nějž však nechal rychle zapomenout domácí výhrou s Pardubicemi. "Ve Varech to pro nás bude další zajímavý a hodně těžký test, na který se těšíme. Domácí hrají o desítku a doma, kde sbírají většinu bodů, jsou třetím nejlepším týmem celé soutěže," podotkl asistent trenéra Miloslav Hořava.

18:00 Brno - Liberec

V Brně se představí Liberec. Kometa má za sebou vydařenou sérii šesti zápasů, v níž nevyšla ani jednou naprázdno a získala 14 bodů. "Liberec potřebuje body v boji o postup do play-off. Poslední zápas na ledě Bílých Tygrů jsme prohráli. Takže žádný důvod k podcenění nemáme," řekl asistent trenéra Martin Pešout.

Liberec zaostává o šest bodů za přímým postupem do čtvrtfinále, zespoda má však jen dva body k dobru na jedenáctý Zlín.

18:15 Slavia - Olomouc

Slavia láká na zápas s Olomoucí vstupným ve výši pouhých 20 korun. Na předposlední Mladou Boleslav ztrácí už propastných 15 bodů. "S baráží se nechceme smířit, ale musíme být realisté," řekl útočník Tomáš Divíšek. Pražané za celou probíhající neúspěšnou sérii ani jednou nevstřelili v utkání více než dva góly. "Nedostáváme se vůbec ke střelbě, nevytváříme si vůbec tlak," dodal Divíšek.

Nováčkovi z Hané dochází v novém roce dech. Z posledních šesti zápasů pětkrát prohrál a už jen o skóre před Zlínem drží pozici v desítce. Problémy Olomouce bezpochyby souvisejí se špatnou koncovkou: z uplynulých dvanácti kol jen jednou překonala hranici dvou vstřelených gólů v utkání. "Z koncovky se stal náš dlouhodobý problém. Gólů dáváme málo, schází nám větší důraz před brankou," řekl trenér Jiří Dopita.

Zdroj
ČTK, hcskoda.cz, bkboleslav.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články