Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sparta hostí v derby Slavii s novým koučem Gregorem

Praha Na třetí pražské derby sezony se mohou v pátečním 31. extraligovém kole, prvním po reprezentační pauze, těšit hokejoví fanoušci. Domácí Sparta se těm svým představí poprvé od nepovedeného zápasu v Karlových Varech, za který vedení klubu rozdávalo pokuty. Poslední Slavii, jež osm utkání za sebou nebodovala, naproti tomu povede premiérově do boje nový kouč Dušan Gregor. Utkání sledujte od 18:00 na ČT sport a našem webu. Komentují Ondřej Zamazal a David Pospíšil.

18:00 ČT sport Sparta - Slavia

Třetí Sparta má Slavii co vracet z posledního vzájemného souboje na začátku listopadu, kdy Jaroslav Bednář rozhodl o výhře hostujících "sešívaných" 1:0 v poslední minutě. Odčinit však musí tým i porážku 3:5 z Karlových Varů, kde přitom Pražané vedli 3:1. Celý tým přišla kvůli pokutě na 200 tisíc korun. "Je naprosto nepřijatelné, abychom ztráceli zápasy podobným způsobem," uvedl sportovní manažer klubu Patrik Martinec.

Slavia čeká na bodový zisk již od poloviny listopadu. Vyvést z krize ji má již třetí hlavní kouč v sezoně po Ladislavu Lubinovi a dočasně dosazeném Petru Novákovi. S týmem pracuje zejména na zlepšení disciplíny ve hře. "Hokej je o detailech a rozhodují malé chybičky," zdůraznil Gregor.

Je nám líto, video expirovalo.
Třetí hokejové derby sezony se hraje na Spartě

15:30 Plzeň - Mladá Boleslav

Výbornou formou se před reprezentační přestávkou vyhrazenou turnaji Channel One Cup pyšnila Plzeň. Osm vítězství z devíti utkání pomohlo Indiánům až na pátou příčku. Jejich nejbližší soupeř Mladá Boleslav měl opačný problém nováčka tíží stále aktuální série šesti porážek v řadě.

15:30 Vítkovice - Zlín

Předposlední Vítkovice změří síly se Zlínem. Na Slavii mají k dobru sedm bodů, na dvanácté Berany jeden ztrácí a mohou je tak případně přeskočit. "Musíme si dát pozor, Zlín se teď rozjel. My jsme v posledních zápasech také nehráli špatně, ale znovu nám chybí body, o které jsme přišli ve Varech a v Třinci. Víme, že Zlín má kvalitní tým, který je na tom nyní i psychicky dobře, ale nám povinnost jednoznačně velí bodovat. Hrajeme doma a musíme vyhrát," řekl pro klubový web kouč Ladislav Svozil.

Narůstající pohoda obhájce titulu pramení z výrazně zlepšených výsledků od začátku listopadu Zlínští ze 13 utkání jen čtyřikrát prohráli, ani jednou se jim to nestalo dvakrát za sebou a i díky tomu jsou na dosah první desítce, na níž ztrácí jediný bod.

17:30 Litvínov - Brno

Napínavý duel slibuje i souboj v Litvínově. Na ledě druhého celku tabulky se představí Brno, které se po slabším vstupu do sezony vyšplhalo na čtvrtou příčku a od třetí Sparty dělí Kometu jen horší skóre. Oba dosud odehrané zápasy v sezoně se staly kořistí Severočechů, jež však za poslední dobu sbírali více porážek než vítězství. Z minulých 11 vystoupení jich vyhrála Verva pět.

15:30 Karlovy Vary - Hradec Králové, 17:00 Pardubice - Olomouc, Liberec - Třinec

V ostatních utkáních přivítají Karlovy Vary Hradec Králové, který na tom byl stejně jako nyní Mladá Boleslav, ale černou šňůru šesti proher utnul naposledy ve východočeském derby s Pardubicemi (6:4). Ty budou na zklamání ze souboje s lokálním rivalem zapomínat doma proti Olomouci, jež třikrát za sebou nebodovala a pokaždé v těchto zápasech jen jednou skórovala. Lídr z Třince bude v Liberci usilovat o prodloužení série čtyř utkání, v nichž naplno bodoval.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články