Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sparta dostala výprask od Chomutova, Lev poprvé prohrál

Chomutov/Doněck - Hokejisté pražské Sparty prohráli v European Trophy na ledě Chomutova vysoko 0:7 a zkomplikovali si boj o postup do prosincového play-off. Svěřenci trenéra Richarda Žemličky, kteří vyšli v šestém utkání teprve podruhé bodově naprázdno, mají v Jižní divizi na druhém místě náskok dvou bodů právě před Chomutovem, Slovanem Bratislava i Vídní. Hokejisté Lva Praha v osmém utkání přípravy na vstup do Kontinentální ligy poprvé prohráli. Po úvodní úterní jednoznačné výhře nad Čerepovcem 4:0 dnes podlehli na turnaji v Doněcku domácímu Donbassu 2:3.

Extraligový nováček z Chomutova získal v úvodním dějství dvoubrankový náskok díky využitým přesilovkám. Nejdříve se trefil v 15. minutě při trestu Kočího Lušnák a tři vteřiny před první sirénou skóroval při Hlinkově vyloučení Chlouba. Na konci druhého dějství pojistil náskok Pirátů Gajovský a v závěrečné třetině v dalších dovršili debakl Sparty znovu Chlouba, Rýgl, kteří se prosadili v dalších dvou přesilovkách, a ještě Hafenrichter s Důrasem.

Chomutov tak ještě oživil naději na postup do play-off. Na turnaji Red Bull Salute mají ale jako pořadatelé zajištěný postup jak Slovan Bratislava, tak i Vídeň Capitals. Pokud nebudou na postupových pozicích, dostanou se do vyřazovací části vedle vítězů divizí už jen další dva nejlepší celky z druhých míst.

V přípravném utkání v Edenu remizovala pražská Slavia s druholigovým německým týmem z Drážďan 1:1. Domácí vedli od 24. minuty díky Hertlově trefě, v 35. minutě vyrovnal ve vlastním oslabení Boisvert.

Lev Praha poprvé prohrál, v souboji nováčků podlehl Doněcku

Donbass se dostal do vedení už v 36. vteřině, když se prosadil při Mojžíšově vyloučení český útočník Kašpar. V 16. minutě vyrovnal Bartečko a v 33. minutě otočil stav pro Lva švédský obránce Porseland. Doněck, který je rovněž nováčkem KHL, ale už za 69 sekund vyrovnal díky Kvitčenkovi a za dalších 13 vteřin dovršil obrat Puistola.

Další zápas čeká svěřence trenéra Josefa Jandače v pátek od 14:00 s Petrohradem a v neděli ještě v generálce na KHL změří síly s Jekatěrinburgem. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články