Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sparta doma s Vítkovicemi nezaváhala, rozhodl Kumstát

Praha - Sparta i potřetí v sezoně porazila Vítkovice. Dvěma góly a dvěma asistencemi se na výhře 4:2 podílel Petr Kumstát, tři kanadské body si připsal i Tomáš Rolinek. O obě branky hostů se postaral Rudolf Huna.

Utkání Sparta - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Domácím, v jejichž sestavě se poprvé po návratu z juniorského MS objevil útočník Réway, se vydařil vstup do utkání. Oba týmy sice nejprve nevyužily první přesilové hry, faul Čerešňáka však Sparta již potrestala. V sedmé minutě otevřel skóre po Rolinkově přihrávce Kumstát. V polovině první třetiny si dvojice útočníků role vyměnila a Pražané vedli 2:0.

Vítkovice se do hry vrátily v přesilových hrách. V 17. minutě se na trestné lavici sešli Buchtele s Poláškem a hosté výhodu pět na tři využili. Snížil Huna. Slovenský útočník mohl při pokračující klasické přesilovce vyrovnat, ale Novotný jeho šanci zlikvidoval. Na konci úvodní dvacetiminutovky se proti Klimkovi vytáhl Dolejš.

Sparta mohla získat klid na své hokejky v dalších početních výhodách, které ale nevyužila, a následně sama v oslabení inkasovala. Ve 29. minutě vyrovnal druhou brankou Huna. Hosté mohli následně přidat další gól, ale Pražané se ubránili a postupně i otřepali z úderu soupeře. Ve 33. minutě trefil Buchtele tyč, vedení na stranu Sparty ale vrátil až následně Kumstát, jemuž opět ideálně přihrával kapitán Rolinek.

Ideální šanci zvýšit své vedení měli domácí ve dvojnásobné početní výhodě, Ostravští se ale 71 sekund ve třech ubránili. I díky tomu, že nevyužili další přesilovky, trnuli v závěrečné dvacetiminutovce. Ve 41. minutě měli hosté výhodu trestného střílení. Lukáš, který na něj nastoupil místo Novotného, však nájezd Zíba zlikvidoval. Sparta nakonec vedení udržela. Poslední slovo měl v 60. minutě Pech, který skóroval do prázdné branky při přesilové hře domácích.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Sparta - Vítkovice

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Kumstát (Rolinek, Ďaloga), 10. Rolinek (Kumstát, Barinka), 35. Kumstát (Rolinek, Švrček), 60. Pech (Kumstát) - 17. Huna (Malec, Roman), 29. Huna (Svačina, Roman). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:2. Diváci: 4678.

Sparta: F. Novotný (40:51 na trestné střílení Lukáš) - Eminger, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Švrček, Barinka - Réway, J. Hlinka, Klimek - Kumstát, Pech, Rolinek - Forman, Buchtele, Sabolič - M. Procházka, Bahenský, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Vítkovice: Dolejš - Kovář, Kudělka, Zíb, Malec, Čerešňák, Klok, Štencel, Pastor - T. Svoboda, Burger, Olesz - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Húževka, Szturc - Kucsera, M. Hlinka, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr.

Josef Jandač (Sparta): "Jsme strašně rádi, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce. Přestože jsme měli dobrý vstup a vedli 2:0, tak jsme o vedení v oslabení přišli. Ve třetí třetině jsme ale přesilovky soupeře zvládli a mužstvo to vůlí dotáhlo do vítězného konce. Vítkovice jsou houževnatý soupeř. V posledním play-off jsme ho sice porazili 4:1 na zápasy a v téhle sezoně vyhráli všechny tři zápasy, všechno to ale byly vyrovnané zápasy. Proti takovému soupeři je to neuvěřitelná bilance. Ke změně na nájezdy jsme se rozhodli proto, že Filipovi (Novotnému) se nedaří, tak jsme udělali tohle. A vyšlo to."
Jakub Petr (Vítkovice): "Utkání rozhodly dva aspekty - vstup do utkání a naše nevyužité šance poté, co jsme vyrovnali na 2:2. Apelovali jsme na hráče, ale Sparta měla výborný vstup a dostala se do vedení 2:0, které mohla navýšit. Nám se podařilo vyrovnat a byly okamžiky, kdy jsme mohli odskočit. To se ale bohužel nestalo. Ve třetí třetině nás Sparta organizovanou hrou k ničemu nepustila pominuli trestné střílení a přesilové hry, ve kterých jsme se ale už pak do větších šancí nedostávali."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články