Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sparta doma nestačila na Kladno, Plekanec řádil

Praha - Hokejisté Sparty nestačili v domácím prostředí na tým Kladna a podlehli mu 3:4. V téměř vyprodané holešovické hale šli sice dvakrát do vedení Pražané, nicméně Rytíři jim po celý zápas silně zatápěli a ve třetí třetině začali dominovat. Nejvýrazněji hrál Plekanec, který se blýskl hlavně vyrovnávacím gólem. Vítězný gól pak vstřelil Hovorka, Sparta při hře bez brankáře výsledek pouze korigovala.

Radost hráčů Kladna
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Kladno tak na Spartě bodovalo popáté za sebou, Pražané ovládli středočeské derby v normální hrací době naposledy 16. ledna 2011. V dalších devíti zápasech dokázali pouze dvakrát vyhrát v prodloužení. Úvod zápasu patřil Kladnu, v jehož sestavě se objevila i hlavní hvězda Jaromír Jágr. Jedna ze čtyř posil Středočechů z NHL sice v minulém zápase některá střídání s ohledem na problémy s přitahovačem třísla vynechala, dnes v Praze ale Jágr hrál bez úlev.

Otevřít skóre se ale nepodařilo Majeskému, po Jágrově akci Plekancovi ani Hlaváčovi. V polovině první třetiny se výrazněji připomněla i Sparta a Chábera si připsal první vážnější zákroky. Brankář Kladna si ale poradil i s Brošovým nájezdem ve 14. minutě, podobně neefektivně skončil i brejk Valského.

Na začátku druhé třetiny měl velkou šanci otevřít skóre Piskáček, odkrytou branku domácích ale nedokázal trefit. Bezbrankový stav se změnil až v 35. minutě, kdy domácí potrestali kladenské vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě při své přesilovce. Milamovu střelu dopravil za brankovou čáru Tenkrát, který tak vstřelil čtvrtý gól ve 4. kole soutěže.

Kladnu se ale podařilo vyrovnat. Po Gawryletzově zaváhání se prosadil Plekanec. Otočit stav na stranu hostů mohl Černošek, jeho střela ale skončila na tyči. Udeřilo tak na druhé straně. Cháberu překonal Foster a Sparta šla do kabin s vedením. Velkou šanci pojistit své vedení měli Pražené v 43. a 44. minutě, kdy hráli 75 sekund v pěti proti třem. Třetí gól ale i přes tlak nepřidali. Domácí to mrzelo o to více, že Plekanec svým druhým gólem v 48. minutě vyrovnal.

Navíc poté byl již potřetí v zápase vyloučen Philipp a Kladno toho využilo. Schwarz dokázal Macholdovu střelu jen vyrazit a Hovorka puk pohotově ještě ve vzduchu usměrnil za záda brankáře Sparty. Ještě více hosty přiblížil k zisku tří bodů Tlustý, který byl o 52 sekund později na konci kombinace hvězdné první formace Rytířů. Porážku Sparty již jen zmírnil třináct sekund před koncem v přesilovce zesílené odvoláním brankáře Jánský.

HC Sparta Praha - Rytíři Kladno 3:4 (0:0, 2:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 35. Tenkrát (Pacovský, Milam), 39. Foster (Y. Treile), 60. Jánský (Pacovský) - 37. Plekanec (Drtina, Hlaváč), 48. Plekanec (Patera), 52. Hovorka (Macholda, Patera), 53. Tlustý (Plekanec, Jágr). Rozhodčí: Hodek, Souček - Bláha, Lhotský. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:1. Diváci: 13 150 (vyprodáno).

Sparta Praha: Schwarz - Philipp, Vallin, Milam, Husák, Gawryletz, D. Kočí, D. Sobotka - Ton, Broš, I. Rachůnek - Tenkrát, J. Hlinka, Pacovský - Jánský, Simon, Bahenský - Y. Treille, Foster, S. Treille. Trenéři: Žemlička a Votruba.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, Drtina, Mocek, Macholda, Piskáček - Jágr, Plekanec, Tlustý - Hovorka, Patera, Hlaváč - M. Látal, Dragoun, Eberle - Valský, Melka, Kuchler. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Jan Votruba (Sparta): "S výsledkem nejsme spokojeni, protože jsme v průběhu utkání - ještě ve třetí třetině - vedli 2:1. Zlomovým bodem byla přesilovka pět na tři, ve které kdybychom odskočili na dva góly, tak by to bylo pro Kladno o hodně těžší. Pak jsme udělali několik taktických chyb, vyhodili jsme i kotouče za plexi a Kladno utkání otočilo. Na první formaci Kladna jsme se samozřejmě snažili připravit, byli jsme osobně na Slavii, ale ti hráči jsou tak kreativní, že jsou schopni improvizovat. V závěru utkání jsme je prostě neuhlídali."

Zdeněk Vojta (Kladno): "Byl to nádherný zápas, jako vlastně každý, kteří kluci (posily z NHL) hrají. Byly tam nádherné akce. Rozhodli jsme ho až v poslední třetině, i když už ve druhé jsme měli šance, abychom alespoň vyrovnali. Stále jsme tomu ale věřili a štěstí se otočilo k nám. Tři góly (ve třetí třetině) byly nádherné."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články