Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Sparta doma nedala gól Kladnu, extraligu vede Zlín

Praha - Hokejisté Sparty prohráli v 15. kole extraligy s Kladnem 0:1 po prodloužení a poprvé v sezóně doma neskórovali. O výhře Rytířů rozhodl 15 vteřin před koncem nastavení Hovorka. Zlín porazil podruhé v sezoně Mladou Boleslav a dostal se do čela extraligy. První čisté konto v sezoně vychytal brankář Jakub Sedláček, stejně jako Martin Volke. Jeho Litvínov vyhrál na ledě Budějovic 3:0 a ukončil tak sérii šesti výher Jihočechů. Hokejisté Třince zvítězili po vyrovnaném průběhu v Brně nad Kometou 2:1, když rozhodující gól vstřelil šest sekund před koncem zápasu Radek Bonk. Karlovy Vary porazili pražskou Slavii 6:2 a podruhé za sebou získali doma tři body. Navíc se odpoutali na předposledním místě od Mladé Boleslavi. Bílí Tygři z Liberce porazili Pardubice 2:1 v prodloužení, vyrovnaný zápas rozhodl v 63. minutě v přesilovce Michal Bárta.

Hokejisté Kladna zvítězili na ledě Sparty 1:0 v prodloužení a porazili svého soupeře už popáté za sebou. Ve druhé třetině při Philippově vyloučení sice Broš ujel a překonal kladenského gólman, ale sudí odpískali ofsajd. Hosté pak měli 50 vteřin výhodu pěti proti třem, ale Pražané se ubránili. V prodloužení mohl nejdříve rozhodnout po průniku Ivan Rachůnek, ale nakonec se radovali hosté. Po akci Patery a Tomana se prosadil před brankovištěm Hovorka a blafákem do bekhendu překonal Pöpperleho. Gólman Jan Chábera udržel poprvé v dresu Rytířů čisté konto, Sparta i přes porážku bodovala poosmé za sebou.

Sestřih a ohlasy

Hokejisté Třince zvítězili po vyrovnaném průběhu v Brně nad Kometou 2:1. Domácím vyšel vstup do utkání podle představ, už po 64 sekundách po přihrávce Pospíšila otevřel skóre Petrovický. Třinci se podařilo ve 22. minutě vyrovnat, na zpětnou přihrávku si najel Kohn a trefil se pod horní tyčku. Dvě minuty před koncem neproměnil sólový protiútok Podkonický a hosté za to Kometu Bonkovým gólem šest vteřin před koncem potrestali. Kometa už tři zápasy po sobě vyšla bodově naprázdno.

Sestřih a ohlasy

Hokejisté Liberce porazili Pardubice 2:1 v prodloužení, vyrovnaný zápas rozhodl v 63. minutě gólem v přesilové hře Michal Bárta. Utkání začalo zostra, Výtisk už po třinácti sekundách inkasoval za faul do oblasti hlavy a krku vyšší trest na deset minut. V polovině první třetiny udeřili hosté, v přesilovce nedal nadvakrát Pincovi šanci kapitán hostů Petr Koukal. Vyrovnání přišlo necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny, kdy Trončinský trefil přesně šibenici. Utkání dospělo až do prodloužení a domácí dostali k dispozici přesilovou hru čtyři na tři, kterou tečí využil Bárta.

Sestřih a ohlasy

Hráči Litvínova vyhráli na ledě Českých Budějovic 3:0 a ukončili tak sérii šesti výher Jihočechů za sebou. Ve 49. minutě se puk dostal na modrou čáru ke Stříteskému, který otevřel skóre. Následně při vyloučení Ptáčka projel až ke Kovářovi obránce Jareš a v rozpětí tří minut to bylo 0:2. V závěru odjel Kovář na střídačku a Hübl pečetil vítězství hostů třetím gólem do prázdné branky. Brankář Severočechů Martin Volke poprvé v sezoně udržel nulu.

Sestřih a ohlasy

Hokejisté Zlína porazili Mladou Boleslav 2:0 a i díky zaváhání Českých Budějovic se dostali do čela extraligy. Do střeleckých statistik se zapsali Bedřich Köhler a Tomáš Linhart. V dresu středočeského týmu, který se Zlínem prohrál podruhé v sezoně, vyšel gólově naprázdno bývalý hráč Beranů Jaroslav Balaštík. První čisté konto v sezoně vychytal brankář Jakub Sedláček.

Sestřih a ohlasy

Hokejisté Karlových Varů porazili pražskou Slavii 6:2 a podruhé za sebou získali doma tři body. Karlovarští vstoupili do utkání aktivně a v 6. minutě po průniku z pravého křídla otevřel skóre Zaťovič. Ještě v první třetině Skuhravý vyzval Mikesku ke vstřelení první branky v dresu Energie. Ve 25. minutě nezareagoval Furch na Kumstátovu teč Noskovy střely a za dalších pět minut skóroval ještě Kuběna. Pátou branku zkraje třetí třetiny opět Zaťovič, slavisté ale nerezignovali. Ve 49. minutě překazil Salfickému čisté konto Růžička a poté dokázal na 5:2 snížit Svoboda. Konečnou podobu výsledku dal Kumstát, který využil třetí domácí přesilovku.

Sestřih a ohlasy

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články