Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sparta čtyřmi góly ve třetí třetině srazila České Budějovice a zvýšila náskok na čele

Sparta porazila v 37. kole extraligy České Budějovice 6:2 a po třetí domácí výhře za sebou zvýšila náskok v čele tabulky. Třemi asistencemi se na tom podílel Lukáš Pech. Motor, který před posledním dějstvím držel stav 2:2, venku prohrál podesáté za sebou. Proti Spartě ani na třetí pokus v sezoně na bodový zisk nedosáhl.

Utkání Sparta - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Je to obrázek celé naší sezony. Zápas máme docela slušně rozehraný, pak přijde pasáž, kdy začneme dělat hrubé individuální chyby, celá naše hra se rozsype a zápas nám uteče," řekl trenér Motoru Václav Prospal.

Sparta nabídla Motoru hned po 99 sekundách po Kalinově faulu přesilovou hru, při které ještě Pražané odolali, ale při Pechově trestu v šesté minutě už otevřeli hosté skóre.

Střelu Formana, který na jihu Čech hostuje právě ze Sparty, gólman Neužil vyrazil k devatenáctiletému obránci Šimonu Kubíčkovi, který do odkryté branky zaznamenal ve svém třetím extraligovém utkání první branku.

"Gól je sice dobrý, ale daleko lepší by bylo, kdybychom si odsud odvezli nějaké body. Chtěli jsme se na závěr zápasu připravit co nejlépe, bohužel jsme od druhé poloviny začali trochu prohrávat souboje, trochu jsme ubrali a bohužel jsme závěr zápasu zase nezvládli," řekl Kubíček.

Odpovědět mohli Řepík či Tomášek, Sparta neuspěla ani v přesilovce při Voženílkově pobytu na trestné lavici. Krátce po skončení oslabení měli další možnost hosté.

Karabáček ale bekhendem Neužila nepřekonal, v následném závaru se dostal puk do branky, ale podle videorozhodčího tam českobudějovický hráč dostal puk rukou. Po Kudrnově zaváhání prověřil sparťanského gólmana také Holec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - České Budějovice

Hned na startu druhé části zahrozil Horák a pak faulovaný Kudrna, při Slováčkově vyloučení prověřil Čiliaka Tomášek.

Ve 26. minutě se Pražané dočkali vyrovnání: Jandus uvolnil rozjetého Buchteleho, který vyzrál na českobudějovického gólmana a připsal si 15. branku v sezoně.

V polovině utkání šel pykat Forman a Sparta tentokrát přesilovou hru využila. Při Řepíkově střele ještě Čiliakovi pomohla horní tyč a s dorážkou neuspěl Tomášek.

Další odraz byl o chvíli později ale pro hosty nešťastný. Horákovu přihrávku srazil bruslí do vlastní branky Slováček.

Za 69 sekund ale bylo vyrovnáno. Při hře čtyř proti čtyřem si našel střeleckou pozici na levém kruhu kapitán Motoru Pýcha a prostřelil Neužila.

Vrátit Spartě vedení mohl rychle nejdříve Sobotka a vzápětí i Říčka či z dorážky Vitouch, potom i Řepík.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se Jihočeši ubránili při vyloučení Vydareného. Ve 45. minutě se už sparťané radovali. Pokus Buchteleho si zpracoval šikovně Říčka a zasunul puk do odkryté branky.

"Soupeři trošku došly síly, měli jsme více prostoru, z čehož pramenilo spoustu šancí. Góly byly pěkné, výhry si moc vážíme. Tabulka je v současné době hodně vyrovnaná, každý bod se počítá. Nyní se nám daří vyhrávat, jedeme na vítězné vlně," podotkl útočník Robert Říčka, který skóroval ve třetím utkání za sebou.

Za 70 sekund pojistil favorit vedení. Řepík sebral puk Allenovi a předložil ho před prázdnou branku Rouskovi. Snížit mohl Toman.

V 53. minutě svou třetí asistencí v utkání vybídnul ke skórování Pech Němečka a bylo definitivně rozhodnuto. Za 122 sekund ještě po Řepíkově přihrávce u levé tyče snadno dovršil skóre Sobotka.

Sparta Praha - Motor České Budějovice 6:2 (0:1, 2:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 26. Buchtele (M. Jandus, Pech), 32. R. Horák (Sobotka, Košťálek), 45. Říčka (Buchtele, Pech), 46. Rousek (Řepík, M. Jandus), 53. Němeček (Pech, Říčka), 55. Sobotka (Řepík) - 6. Kubíček (M. Forman, D. Voženílek), 33. Pýcha (Plášil, R. Přikryl). Rozhodčí: Hradil, Sýkora - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1.

Sparta: Neužil - Košťálek, Němeček, Jurčina, Kalina, Polášek, Tomáš Dvořák, M. Jandus - Řepík, R. Horák, Sobotka - Tomášek, M. Sukeľ, Rousek - Říčka, Pech, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, A. Kudrna. Trenéři: Hořava a Jandač.

České Budějovice: Čiliak - Plášil, Pýcha, Kubíček, Vydarený, Allen, Slováček - Z. Doležal, R. Přikryl, Holec - M. Forman, D. Voženílek, Karabáček - Jonák, Prokeš, M. Beránek - G. Ville, M. Toman, Christov - P. Novák. Trenér: Prospal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články