Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta bude bojovat s Pardubicemi o třetí místo, Brno hostí Třinec

Praha - Hokejová extraliga pokračuje v pátek nekompletním 10. kolem, o body bude bojovat deset ze čtrnácti týmů a hned ve třech duelech se potkají tabulkoví sousedi. Největší pozornost bude upřena do Pardubic, kde se představí Sparta a ve hře bude třetí místo v soutěži. Atraktivní duel by se měl odehrát i v hale Rondo, kde se Kometa Brno bude snažit ukončit sérii neúspěchů v souboji s vedoucím Třincem.

Utkání Pardubice - Sparta
zdroj: Č autor: Josef Vostárek

17:30 Zlín - Karlovy Vary

Obhájce titulu se pouze s jedním vítězstvím usadil na samém dně tabulky. Trenér Rostislav Vlach věří, že domácí vítězství nad Spartou a úspěch v Lize mistrů s Berlínem je už blýskáním na lepší časy a jeho tým uspěje i proti Karlovým Varům. "Hráči získali ztracené sebevědomí. Střelecká potence se zlepšila, přišly i šťastné góly. Doufejme, že pár jich přidáme i do sítě Karlových Varů," řekl zlínský kouč.

Karlovy Vary prožívají úspěšný vstup do sezony, zejména díky domácím výhrám jsou páté. Venku ale získaly jen tři body. "Nemůžeme spoléhat jen na domácí prostředí. V tabulce máme pět výher a pět proher. Musíme zabrat i venku a dovézt nějaké body," řekl útočník Roman Pšurný, pro nějž je zápas ve Zlíně vždy specifický, neboť je odchovancem moravského klubu.

Je nám líto, video expirovalo.
Extraligu čekají souboje sousedů v tabulce

18:00 Pardubice - Sparta

Pardubice i Sparta se v úterý, respektive ve středu představily v Lize mistrů, teď už se ale opět soustředí na domácí soutěž. Východočeši doma zatím vyhráli všech pět zápasů. "Čekám, že to bude z obou stran ofenzivní hokej. Spartě moc nesedí defenzivní týmy, ale my náš styl ze dne na den změnit nedokážeme. Uvidíme, jak se na Spartě projeví středeční zápas v Lize mistrů," řekl trenér Zdeněk Venera.

Sparta dokázala jako jediný český tým postoupit do play-off Ligy mistrů. "Ve středu se nám povedlo splnit první z dílčích cílů této sezony. Teď už se ale zase musíme soustředit na domácí soutěž, kde bychom chtěli navázat na venkovní výkony ze Slavie a z Brna," poukázal asistent trenéra Zdeněk Moták na dvě výhry Pražanů. V posledním duelu na kluzišti soupeře ale Sparta prohrála 0:1 na ledě mistrovského Zlína. "Pardubice jsou velice silný soupeř, který je zejména před svými fanoušky velmi nebezpečný," řekl Moták.

Sport
zdroj: ČT4

18:00 Brno - Třinec

Hokejisté Komety prochází vleklou krizí, v posledních pěti zápasech získali pouze bod a inkasovali 26 gólů. Střelecky se trápí, v posledních dvou utkáních dali pouze jeden gól. Proti Ocelářům chtějí sérii nezdarů zlomit a začít stoupat tabulkou. "Považuji za výhodu, že v naší situaci narazíme právě na Třinec. V tomto zápase nám mnoho lidí nedává naději na úspěch a můžeme jen překvapit. Tlak na hráče nebude rozhodně tak velký, do jakého by se dostali v případě utkání s týmem, který by na tom byl tak jako my," míní kouč Vladimír Kýhos.

Třinec nastoupí po nevydařené derniéře v Lize mistrů v Tampere, kde se mu po porážce 1:5 rozplynuly naděje na postup do play-off. Zato v extralize Oceláři šlapou a pět utkání v řadě neztratili ani bod. "Na výsledky Komety vůbec nemůžeme brát ohledy, protože tým je kvalitní a je jen otázkou času, kdy se chytne. Musíme být stoprocentně koncentrovaní," řekl asistent trenéra Václav Varaďa.

18:00 Olomouc - Mladá Boleslav

Haná zažije bitvu dvou nováčků. Pevnost olomoucké tvrze otestuje Mladá Boleslav a oba nedávní rivalové z první ligy se o patro výše utkají vůbec poprvé. "Sice se nám zatím nedaří stabilizovat výkony doma a venku, ale doma nám to zatím herně i bodově docela jde a chceme v tom pokračovat. Určitě se budeme opět snažit hrát aktivně a věřím, že se prosadíme i střelecky," řekl trenér Jiří Dopita, jehož tým v olomoucké hale získal zatím všech deset bodů.

Mladá Boleslav začala po vcelku vydařeném vstupu do soutěže ztrácet a prohrála třikrát za sebou. V součtu Středočeši nezvládli pět z posledních šesti zápasů a i proto klesli na 12. místo. Jedenáctá Olomouc je před nimi jen díky lepšímu skóre.

18:15 Slavia - Hradec Králové

Slavia v neděli poprvé v sezoně naplno bodovala na kluzišti soupeřů, když vyhrála v Mladé Boleslavi. Teď chtějí Pražané uspět v domácím souboji s Hradcem Králové, který má stejně jako Slavia 14 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články