Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Spadlo mi to tam se štěstím, okomentoval Lenc svou první reprezentační trefu

Göteborg - Premiérovou branku si při svém čtvrtém startu v reprezentačním dresu připsal Radan Lenc, ale radost mu kazila porážka s Ruskem. Pětadvacetiletý útočník Mladé Boleslavi ve 22. minutě vyrovnal na 1:1, po polovině utkání čeští hokejisté díky Lukáši Radilovi stav otočili, ale nakonec se radovala z výhry 4:2 sborná.

Radan Lenc
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

"Spadlo mi to tam se štěstím," řekl Lenc, který se po vyražené ráně Petra Jelínka pohotově před brankovištěm dostal k puku a prostřelil devatenáctiletého debutanta v ruské brance Ilju Samsonova. "Myslím, že jsme nehráli špatně. Byli jsme před brankou, ale trošku toho štěstí nám chybělo. Spíš se puk odrážel od nás než k nám. Škoda," litoval Lenc, že čeští hráči nedotáhli zápas do vítězného konce.

Po vyrovnání Anatolije Golyševa na 2:2 musel paradoxně v přesilovce při vyloučení Alexeje Bereglazova podržet český tým hned třikrát brankář Pavel Francouz. Dvakrát na něj jel sám Vladimir Tkačov, při druhém úniku Čechům pomohla horní tyčka a následovalo trestné střílení, které český gólman Tkačovovi chytil. "Říkali jsme si pak v kabině, že nás výborně podržel a že jsme nějaké šance měli, stačí to využít a zvládneme to. Bohužel jsme je neproměnili a Rusové vývoj naklonili k sobě. Pak si to pohlídali," podotkl Lenc.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Rusko - Česko: Lenc - 1:1 (22. min.)

Češi po úvodní porážce se Švédskem (2:5) a sobotní výhře nad Finskem (7:1) další body na turnaji nepřidali. "Švédové hráli takovou urputnou obranu, vůbec nás nepouštěli do předbrankového prostoru a my se tam vůbec netlačili. S Finy jsem nehrál, ale ze střídačky si myslím, že jsme měli ve všem navrch. Byl to parádní zápas. S Rusy to byla taková přetahovaná. Bohužel rozhodla produktivita a pohyb, který byl na jejich straně," hodnotil turnaj Lenc, který debutoval v reprezentaci na listopadovém turnaji Karjala.

Lenc nastupoval ve čtvrtém útoku s klubovým spoluhráčem Tomášem Hykou a libereckým centrem Petrem Jelínkem. "Je to o tom nedostat gól, sebrat jim síly a zkusit nějaký dát. Asi nemáme zápasy rozhodovat, nebo alespoň já to tak v klubu neměl. Povedlo se nám gól dát, myslím, že jsme hráli aktivně. Celkem jsme se drželi u nich v pásmu, u sebe neměli závary. Nebylo to špatné," dodal Lenc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články