Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Špaček: Proti Švýcarsku to byl urputný hokej, ale tak se bude hrát i na olympiádě

Relativně spokojený byl po druhém testu na Turnaji Karjaly asistent trenéra Jaroslav Špaček. Česká reprezentace si poradila se Švýcarskem 3:2 a hlavní zbraní jeho svěřenců byly přesilovky, z nichž Češi vstřelili všechny góly. Špaček také ocenil, jaký se v utkání hrál hokej - houževnatost a úpornost totiž podle něj bude i znakem zápasů na olympiádě.

Utkání Česko - Švýcarsko
zdroj: AP autor: Jussi Nukari

Zápas na Turnaji Karjaly dnes českým hokejistům přes těsné vítězství (3:2) a relativně klidný průběh ukázal, že Švýcaři budou na únorové olympiádě i bez hráčů z NHL velmi houževnatým protivníkem.

"Byl to urputný hokej od začátku až do konce, tak se ale bude hrát i na olympiádě a my na to musíme být dobře připraveni. O to je dnešní vítězství cennější. Byl to pro nás těžký zápas. Dali jsme góly v přesilovkách, což se nám daří, ale nedáváme góly ve hře pět na pět," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Týmu hodně pomohla první dvacetiminutovka s výsledkem 2:0. "Ve druhé třetině jsme Švýcarům dali šanci, aby se do zápasu dostali. A oni tu šanci vycítili, šli po nás, my jsme si s tím trošku nevěděli rady a byli jsme rádi, že jsme se třetím gólem uklidnili. Pak už jsme hráli lépe," popsal Špaček.

Čeští hokejisté se mohou pyšnit skvělou produktivitou v přesilovkách, za dva zápasy v nich dali pět gólů. "Hráči dobře posouvají puky, nedrží je dlouho. Vyplňují dobře prostory, co mají. Dávají si to dobře do hokejky a nejsou moc v soubojích. A když vystřelíme, jsou to střely bez přípravy. Pak máme rychlé starty na puky, jak jsou hráči hladoví, a vracíme si to zase rychle zpátky. Díky tomu padají i góly," rozebíral Špaček.

Trenéry dnes mohla  v porovnání s předchozím duelem se Švédy  těšit výrazně zlepšená hra v oslabeních. "V tréninku jsme si ukázali posty, kde bychom chtěli být, probrali jsme to i s gólmany. Myslím, že jsme vše dobře dodržovali podle toho, jak jsme si řekli. A tím pádem jsme Švýcary nepustili do hry," podotkl Špaček.

Na nervy hráli občas oběma týmům nezvykle akurátní čároví sudí. "Připadalo mi, že tady měli snad nějakého supervizora a byla to spíš než hokej škola rozhodčích. Hráči z toho jsou samozřejmě podráždění, protože čekají na vhození puku, sudí je vyhazují pryč, byla z toho i dvě vyloučení. Pak jsme se s tím trochu srovnali a nebylo to už naší strany tolikrát jako ze strany Švýcarů," řekl Špaček.

A co vlastně rozhodčím vadilo? "Postavení a položení hokejky na led. Jakmile někdo máchnul a přejel hlavou přes půlku kruhu, už hráče vyhazovali. Kdyby alespoň přijeli a řekli nám to, ale nechali nás v tom vykoupat. Hráče to pak samozřejmě štve i proto, že rytmus hry je pomalý," vysvětlil Špaček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články