Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Špaček: Inkasované góly byly zbytečné, ale kluky musím pochválit

Helsinky – Žádná velká kritika, že na Karjala Cupu prohráli i druhý zápas. Asistent trenéra Jaroslav Špaček na porážce po nájezdech se zkušenějším Švédskem viděl na výkonu českých hokejistů spíše pozitiva. "Musím kluky pochválit, protože hráli dobře. Bojovali, dohrávali a vyhrávali osobní souboje, pomáhali si," řekl.

Sport
zdroj: ČT4

"Chodili jsme do rychlých protiútoků a myslím, že jsme měli i více šancí než Švédové," uvedl asistent Vladimíra Růžičky.

Mrzel jej ale nevydařený začátek druhé třetiny, kdy Švédové v rozmezí 22 sekund ve 22. minutě dvakrát skórovali. "Udělali jsme pár chyb a dostali jsme dva zbytečné góly, možná i třetí (byl zbytečný)," řekl Špaček, který si naopak pochvaloval zlepšenou hru v přesilových hrách oproti zápasu s Finskem.

"Trošku jsme na nich zapracovali. Chtěli jsme hrát s třemi hráči nahoře a fungovalo to. Přišly tak křížné přihrávky, střely a měli jsme i hráče zaparkovaného před brankou, což bylo důležité. I díky tomu jsme dali gól, když gólman nic neviděl. Když to pak hráč trefí, je to branka," řekl k situaci z 35. minuty, kdy se prosadil obránce Petr Zámorský střelou od modré čáry.

Jedním z trojice nováčků, kteří do utkání zasáhli, byl brankář Šimon Hrubec. Špaček jeho výkon ocenil. "Chytal fantasticky a podržel nás v několika situacích, hlavně ve třetí třetině. Za góly nemohl, udělali jsme tam chyby. Ukázal, že nás i v dalších zápasech může držet. Je fantastické, že tam můžeme dát jakéhokoliv gólmana, ten nás udrží v zápase a může nás posunout k vítězství," podotkl.

Po návratu kouče Růžičky na střídačku národního týmu se Čechům nedaří nájezdy. Prohráli je počtvrté za sebou. Možná i proto, že v Helsinkách se jejich tréninku speciálně nevěnují. "Nechceme přetahovat tréninky na dvě hodiny, pracujeme hlavně na systémových věcech. Prohráli jsme, ale můžeme z toho mít dobrý pocit," řekl Špaček a poukázal na skutečnost, že v sobotu i v neděli hrají Češi zápasy od 12:00 místního času. Zrušili tak ranní rozbruslení.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články