Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vůjtek: Uhráli jsme možná víc, než se čekalo

Ostrava – I když postup do semifinále Světového poháru nebyl daleko, podle bývalého reprezentačního trenéra Vladimíra Vůjtka odpovídají výsledky a konečné umístění na prestižním turnaji, v němž změřili síly nejlepší hokejisté světa, momentální síle českého mužstva.

"Když si to vezmeme z pohledu toho, že nám k postupu chyběl jeden gól v utkání s Evropou, tak jsme byli opravdu blízko. A pokud bychom do semifinále postoupili, najednou by se mluvilo o velkém úspěchu," prohlásil Vůjtek.

Výkony českého mužstva hodnotil s nadhledem. "Já myslím, že byly možná až nad očekávání. Když pomineme ten první zápas a nešťastnou třetinu s Kanadou, jejíž síla je obrovská. Kanada je kvalitou o krok dále," uznal Vůjtek a pokračoval.

"Jinak jsme odehráli vyrovnané zápasy. S Evropou jsme smolně prohráli po prodloužení, v závěrečném duelu proti Americe jsme byli lepším týmem. Semifinále bylo skutečně blízko."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada - Česko

Názory, že na sebevědomí a výkony hráčů měla podstatný vliv drtivá porážka od hokejistů ze země javorových listů, odmítá. "S tím nesouhlasím. Srovnali jsme se s tím slušně a odehráli poté dva dobré zápasy. Škoda, chyběla trocha štěstí proti Evropě. Postoupit mezi čtyři, to by byl úspěch," má jasno rodák z Klimkovic.

Bývalý reprezentační kouč nicméně připustil, že ofenzivní síla českého výběru mohla být ještě větší v případě účasti zraněných Davida Krejčího a Tomáše Hertla. "Po Jágrovi to jsou dva nejlepší hráči z hlediska bodování NHL. Síla v útoku mohla být o něco větší, ale těžko soudit, jestli by se to projevilo na konečném výsledku," řekl Vůjtek.

Přestože semifinále nebylo daleko, podle devětašedesátiletého zkušeného trenéra odpovídá dosažené umístění možnostem současného týmu. "Uhráli jsme možná víc, než se čekalo. Zklamala a nepostoupila taková mužstva jako Amerika nebo Finsko, se kterými se počítalo mezi favority," zakončil Vůjtek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články