Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Voráček: Jsme sebevědomí. Víme, co máme v kabině

Pittsburgh – I když je zámořští experti pasují do role outsidera, čeští hokejisté jsou před startem Světového poháru sebevědomí. V přípravě dokázali zdolat jak Rusko, tak Výběr Severní Ameriky a do dějiště turnaje v Torontu se tak mohli vydat v dobré náladě. "Nejsme překvapení z výsledků. Od prvního dne jsme věděli, co v kabině máme. Do turnaje jdeme se sebevědomím," řekl Jakub Voráček. 

Jakub Voráček
zdroj: ČTK/AP/Gene J. Puskar

Věří, že i v základní skupině proti Kanadě, Výběru Evropy a Spojeným státům americkým může český tým uspět. Z celé přípravy má výborný pocit. "Tréninky měly úroveň, trénovalo se na vysoké úrovni. I ty zápasy byly ve vysokém tempu, sehráli jsme je dobře. A když jsme se dostali pod tlak, tak nás gólmani podrželi," pochvaloval si ofenzivní lídr Philadelphie výkony brankářů Michala Neuvirtha a Petra Mrázka. 

"Dali jsme góly v přesilovce ve dvou zápasech, v oslabení dostali dva ze šesti. To je pozitivní. Proti Americe jsme se sebrali z vyrovnání na 2:2 a dali hned gól, to je další skvělá věc," uvedl Voráček.

Vyvarovat se podle něj musí Češi vyloučení, kterých měli ve středeční generálce osm. "Tím jsme je lehce pustili do zápasu. Týmy jako Kanada a Amerika to potrestají. Musíme s nimi pořád bruslit a vyvarovat se chyb, vždyť ve druhé třetině stáli naši gólmani na hlavách. Jeli nám tam dvakrát sami na bránu ve třech minutách. To nejde. Abychom měli šanci, musíme dávat pozor," řekl sedmadvacetiletý kladenský odchovanec.

Hra proti Severní Americe byla podle něj hodně rozkouskovaná. "Když jsme nehráli oslabení nebo přesilovku, tak přišla reklamní pauza. Ale když hrajeme svůj hokej a soupeře napadáme, je to dobré a funguje to. Je to hodně důležité vítězství. Z lidí, co hokej sledují, si 99 procent nemyslelo, že vyhrajeme," prohlásil Voráček.

V polovině třetí třetiny opouštěl led otřesený, ale je v pořádku. "To byl faul. Nevím, proč se to nepískalo. Ale nebrečím do novin, to se stává. Dostal jsem krosček na žebra, měl vyražený dech. Nikdo by se nezlobil, kdyby to bylo písknuté jako faul," uvedl Voráček k situaci, kdy šel naopak za špatné střídání pykat český tým a Auston Matthews z přesilovky vyrovnal na 2:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články