Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Švédové v přípravě oplatili Finům porážku, nasázeli jim šest gólů

Göteborg - Švédové si v přípravě před Světovým pohárem spravili chuť z úvodní porážky na ledě Finů a Suomi porazili vysoko 6:3. O vítězství švédští hokejisté v podstatě rozhodli do poloviny zápasu, kdy Finům nasázeli tři branky, přičemž Hornqvist a Eriksson si oba připsali po dvou zásazích. Koivu sice v závěru druhé třetiny zdramatizoval na 2:3, Švédové si ale zápas ve třetí třetině pohlídali a slaví zasloužené vítězství.

Švédové se radují proti Finům
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Mathias Bergeld

Finové byli sice těmi, komu se podařilo dostat puk do branky jako prvnímu, ale jejich trefu sudí neuznali kvůli hře vysokou holí. Švédsko mělo následně v rychlém sledu po sobě dvě početní výhody a Rask ve finském brankovišti se měl co ohánět. Ani on však na konci deváté minuty nestihl zachránit svůj tým při krátké přesilovce domácích pět na tři.

Úspěšný střelec Eriksson se během první třetiny dokázal prosadit ještě jednou a znovu v početní výhodě, když dostal kotouč opět mezi kruhy a zblízka ranou bez přípravy prostřelil Raska.

Už na 3:0 zvýšil ve 34. minutě Hörnqvist. Ke gólu mu však vydatně pomohl těsně před brankovištěm bránící Vatanen, který přihrávku švédského útočníka nechtěně usměrnil za Raskova záda.

Finy však vrátil do hry velmi povedený závěr druhého dějství, v němž se dostali na dostřel jediného gólu zásluhou Ristolainena s Koivem. Přetahovaná o důležitou další trefu ale vyšla domácím Švédům, když Bäckström v 52. minutě procedil puk za Raska ranou pod lapačku. O necelé tři minuty později se znovu trefil Hörnqvist.

Haula sice ještě předčil v samostatném úniku gólmana Lundqvista, ale poslední slovo měl při závěrečné power play Finů, k níž sáhli už v polovině 58. minuty, Švéd Forsberg.

Švédsko - Finsko 6:3 (2:0, 1:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 9. L. Eriksson (H. Sedin, Ekman-Larsson), 19. L. Eriksson (D. Sedin, H. Sedin), 34. Hörnqvist, 52. Bäckström (F. Forsberg, Hörnqvist), 55. Hörnqvist (F. Forsberg), 58. F. Forsberg (Hörnqvist) - 37. Ristolainen (M. Koivu, Donskoi), 40. M. Koivu (Donskoi, Ristolainen), 57. Haula (Jokipakka, Lindell). Rozhodčí: Furlatt (Kan.), Björk - Pihlblad, Malmqvist (všichni Švéd.). Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. Diváci: 12 044.

Švédsko: Lundqvist - Lindholm, E. Karlsson, Ekman-Larsson, Hjalmarsson, Hedman, Stralman, Ekholm - D. Sedin, H. Sedin, L. Eriksson - F. Forsberg, Bäckström, Hörnqvist - Hagelin, Backlund, Silfverberg - Landeskog, Söderberg. Trenér: Rikard Grönborg.
Finsko: Rask - Lindell, Pokka, Vatanen, Jokipakka, Ristolainen, Määttä - Laine, Barkov, J. Jokinen - Mikael Granlund, M. Koivu, Donskoi - Teräväinen, V. Filppula, Lehterä - Komarov, Haula, Korpikoski. Trenér: Lauri Marjamäki.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články