Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Švédové přišli o Zetterberga, nahradí ho Backlund

Stockholm - Hokejistům Švédska vypadl ze sestavy pro Světový pohár plánovaný kapitán týmu Henrik Zetterberg. Hvězda Tre Kronor a Detroitu utrpěla blíže nespecifikované zranění a uvolnila místo náhradníkovi, kterým je Mikael Backlund z Calgary Flames.

Henrik Zetterberg
zdroj: EPA autor: BARTLOMIEJ ZBOROWSKI

"Henrik cítí, že by na Světovém poháru nebyl ve stoprocentním stavu, proto se rozhodl uvolnit místo v našem týmu," uvedl trenér Rikard Grönborg v oficiálním prohlášení.

Šestatřicetiletý Zetterberg byl v nominaci Švédů jediným pamětníkem, který zasáhl do minulého Světového poháru před 12 lety. Je členem prestižního Triple Gold Clubu, neboť vyhrál Stanley Cup (2008), olympiádu i světový šampionát (shodně v roce 2006). I proto měl být kapitánem týmu.

Nyní jeho místo zaujme sedmadvacetiletý Mikael Backlund, který se představil i na letošním světovém šampionátu a ve sbírce má stříbro a dva bronzy z mistrovství světa v předešlých letech.

"Mikael je zkušený hráč, který je velmi zodpovědný a všestranný. Měl v Calgary výbornou druhou polovinu minulé sezony a ukázal, že patří mezi přední hráče NHL," uvedl Grönborg.

Zetterberg je již čtvrtým hráčem, kterého si nový kouč Švédska musel škrtnout ze sestavy pro Světový pohár. Ze zdravotních důvodů se mu omluvili brankář Robin Lehner z Buffala, obránce Niklas Kronwall z Detroitu a útočník Alexander Steen ze St. Louis. Místo nich byli povoláni Jhonas Enroth z Toronta a Hampus Lindholm s Rickardem Rakellem z Anaheimu.

Světový pohár se bude hrát od 17. září do 1. října. Švédové narazí ve skupině B na Rusko, Finsko a Výběr Severní Ameriky. V přípravě je čekají dva duely s Finskem - ve čtvrtek 8. září v Helsinkách a o dva dny později v Göteborgu. V generálce nastoupí ve čtvrtek 15. září ve Washingtonu proti Výběru Evropy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články