Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Severní Amerika vstoupila do přípravy snadnou výhrou nad Evropany

Québec - Hokejisté severoamerického výběru do 23 let porazili v prvním přípravném utkání na Světový pohár v Quebécu výběr Evropy 4:0. O hladké výhře mladých hvězd NHL rozhodla především druhá třetina, ve které svěřenci trenéra Toda McLellana vstřelili během necelých pěti minut tři branky. Dvěma góly se zaskvěl Nathan MacKinnon, který v polovině třetí třetiny z trestného střílení uzavřel skóre. Brankář Matt Murray předvedl proti Evropanům 23 úspěšných zákroků a vychytal čisté konto.

Utkání Severní Amerika "23" - Výběr Evropy
zdroj: USA TODAY Sports autor: Jean-Yves Ahern

Mladí Severoameričané dávali od začátku najevo, že právě oni budou během zápasu držet dirigentskou taktovku. MacKinnon mohl po pěti minutách otevřít skóre, ale slovenský gólman Halák byl proti. Když neuspěl ani Trocheck a Scheifeleho pokus z desáté minuty zastavila tyč, skončilo první dějství bez branek.

Převahu severoamerického výběru mohl ve druhé části jako první promítnout i do vývoje skóre Gaudreau. Pak se proti pravidlům provinil Sbisa a celé dvě minuty na trestné lavici nevydržel, neboť MacKinnon pohotově doklepl od zadního hrazení odražený kotouč za Halákova záda.

Načal tak klíčovou pasáž duelu. Ve 27. minutě potrestal Evropany za zmatky v jejich obraně při rozehrávce Nugent-Hopkins. Když se jen o dvě minuty a 12 vteřin později dočkal i Gaudreau, bylo zřejmé, že sebevědomí před samotným turnajem si posílí výběr zámořských mladíků.

Nic na tom nezměnila ani druhá polovina zápasu. Sekera v ní nedokázal odmazat nulu na kontě vstřelených branek evropského týmu, Scheifele znovu zazvonil na tyčku. V 52. minutě fauloval Streit unikajícího MacKinnona, který dostal možnost trestného střílení. Při něm prokázal tváří v tvář Halákovi rychlé ruce a bekhendovým blafákem uzavřel skóre.

Severní Amerika "23" - Výběr Evropy 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. MacKinnon (Ekblad, Gaudreau), 27. Nugent-Hopkins, 29. Gaudreau (Saad, Eichel), 52. MacKinnon z trest. střílení. Rozhodčí: McCauley, O'Halloran - Murphy, J. Murray. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 18 005.

S. Amerika: M. Murray - Rielly, Ekblad, R. Murray, Jones, Gostisbehere, Trouba - Drouin, McDavid, Scheifele - Gaudreau, Eichel, Saad - Matthews, Nugent-Hopkins, MacKinnon - Miller, Couturier, Trocheck. Trenér: Todd McLellan.

Evropa: Halák - Chára, Josi, Sekera, Streit, Ehrhoff, Sbisa - Boedker, Kopitar, Zuccarello - Tatar, Nielsen, Hossa - Gáborík, Draisaitl, Niederreiter - Rieder, Bellemare, Hansen. Trenér: Ralph Krueger.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články