Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Šalamounské rozhodnutí: V generálce si zachytají oba brankáři

Pittsburgh - Trenérský tým české reprezentace v čele s Josefem Jandačem se rozhodl ještě jednou vyzkoušet Michala Neuvirtha a Petra Mrázka před určením brankářské jedničky. V přípravném utkání proti Výběru Severní Ameriky mladých hráčů do 23 let, které bude generálkou před nadcházejícím Světovým pohárem v Torontu, začne v brance Neuvirth a v polovině utkání ho Mrázek vystřídá.

Michal Neuvirth (vlevo) a Petr Mrázek
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Rozhodnutí o nasazení obou brankářů padlo ještě před plánovaným odpoledním tréninkem před utkáním s mladými Severoameričany, které je na programu ve středu od 21:30. Zatímco Mrázek nastoupil do prvního přípravného utkání proti Rusku v Petrohradu, kde český tým padl těsně 3:4, Neuvirth odchytal pražskou odvetu a radoval se z vítězství 2:1 po samostatných nájezdech.

"Máme ještě každý šanci si třicet minut zachytat. Já to vítám, každý start navíc je dobrý a my musíme být připravení na turnaj," řekl Neuvirth po dnešním prvním tréninku českého týmu v hale Consol Energy Centre. Už od stratu přípravného kempu na prestižní turnaj v Torontu s Mrázkem vědí, že se mezi nimi rozhodne o tom, kdo v prvním duelu s Kanadou začne.

"Myslím, že trenéři nám vždycky řeknou den před zápasem, jak to bude. To mi stačí. Já se teď soustředím na sebe a chci být co nejlépe připravený, až začne turnaj. Kdo bude chytat, to se uvidí," prohlásil osmadvacetiletý gólman Philadelphie.

V duelu proti týmu kanadských a amerických hokejistů do 23 let očekává jiný hokej než proti Rusku v pražské O2 areně. "Oni budou využívat svoji rychlost a cpát to na bránu. Žádné nahrávky jako Rusové, kteří si to chtěli dát do prázdné branky. Jak mají puk na modré čáře, tak všechno budou střílet na dorážky. My musíme být připravení od začátku, hrát svoji hru a soustředit se na sebe," podotkl Neuvirth.

Vítá, že bude pravděpodobně v zápase v permanenci. "Každý gólman řekne, že je rád, když jdou na něj střely na začátku. Ale každý zápas je jiný a s jiným scénářem," uvedl odchovanec Ústí nad Labem, který má v NHL na kontě za Washington, Buffalo, New York Islanders a Philadelphii 200 utkání a dalších 13 v play-off.

V dresu Philadelphie i Washingtonu jezdil do Pittsburghu jako velký rival Penguins. "Flyers ani Washington tu nejsou v oblibě. Já si vždycky pamatuju velkou rivalitu proti Pittsburghu. Zítra nás čeká úplně jiný tým než Pittsburgh. Když budeme plnit každý svoji roli, tak budeme úspěšní," doplnil Neuvirth.

První trénink v Pittsburghu byl podle něj po nedělní cestě a časovém posunu únavnější. "Ale byl dobrý. Potřebovali jsem to trochu setřást, ale ten čas moc nebyl, abychom si zvykli. Je to krátká doba, ale žádný výmluvy," dodal Neuvirth.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články