Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Rusové, nebo Severoameričané? Proti komukoli to bude výzva, říká Crosby

Praha – Kanada je podle očekávání na Světovém poháru zatím zcela dominantní. Vyhrála všechny tři zápasy v základní skupině, nastřílela nejvíce branek, nejméně jich dostala a může se v klidu chystat na semifinále. V něm se utká s Ruskem, nebo s Výběrem Severní Ameriky hráčů do 23 let. Kapitán Sidney Crosby si dobře uvědomuje sílu obou celků.

Sidney Crosby
zdroj: Reuters

"Jsou to rychlé týmy, které nepotřebují moc prostoru a času na tvoření hry," uvedl Crosby na adresu obou možných soupeřů. "V obraně musíme mít jistotu, že jsme opravdu připravení, bez ohledu na to, s kým se utkáme. Nemyslím si, že se naše herní taktika nějak změní. Pořád si musíme být jistí, že kontrolujeme puk v jejich třetině," podotkla hvězda Pittsburghu.

Případný souboj s Ruskem by měl velký náboj, sborná má Kanaďanům co oplácet. Alexandr Ovečkin a spol. si stále dobře pamatují debakly ve čtvrtfinále olympijských her ve Vancouveru nebo ve finále loňského mistrovství světa v Praze.

"Už dlouho je mezi námi velká rivalita. Každému se možný zápas Kanada - Rusko zamlouvá. Ať už budeme hrát proti komukoli, bude to velká výzva. Čeká nás hodně dobrý a talentovaný tým. Myslím si, že každý má svůj názor na to, s kým by se chtěl potkat," řekl Crosby.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada - Výběr Evropy

Kanada má v Torontu hvězdný tým a vedle devětadvacetiletého centra se hodně daří například i Jonathanu Toewsovi nebo Mattu Ducheneovi. Všichni zatím nasbírali čtyři body. "Když se podíváte na soupisku, spousta kluků je kapitány nebo asistenty ve svých klubech. Vědí, co je pro vítězství potřeba udělat. Už vyhráli," charakterizoval svoje mužstvo Crosby.

"Jonathan vyhrál tři Stanley Cupy, dvě zlaté olympijské medaile. Ví, co obnáší vítězství, a dokazuje to každý večer. Stejně jako spousta dalších kluků. Ale Jonathan má už strašně dlouho schopnost hrát skvěle v rozhodujících zápasech," uvedl na adresu hrdiny posledního kanadského zápasu Toewse.

Kanada má co zlepšovat

Hráči javorových listů nemají v posledních letech na vrcholných turnajích konkurenci. Přesto Crosby ví, že Kanada může být ještě lepší. "Cítím, že se můžeme zlepšit. Nemyslím tím nic konkrétního. Spíš stálost ve všech aspektech hry, abychom si byli jistí, že hrajeme to, co chceme. V každém zápase je chvíle, kdy se nedaří, ale v tomhle ohledu jsme odvedli hodně dobrou práci. Když se nám nedaří, dokážeme se hodně rychle vrátit zpátky do hry," uvedl člen takzvaného Triple Gold Clubu.

"Vždycky můžete vylepšit třeba kontrolu nad pukem, hru ve vlastní třetině. To, že hrajete vyrovnaně a nezahazujete šance. Ale z větší části je to hlavně o stálosti ve všech oblastech hry," dodal Crosby.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články