Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Rusové musí proti Finsku zvítězit, aby postoupili do semifinále

Toronto - Po úvodní prohře na turnaji proti Švédsku (1:2) potřebují hokejisté Ruska po úspěšném utkání se severoamerickými mladíky (4:3) další vítězství. Pouze výhra ve večerním utkání proti Finsku posune sbornou do semifinále Světového poháru a vyřadí tak jediného zbylého konkurenta v boji o postup - Výběr Severní Ameriky do 23 let. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a na našem webu ctsport.cz, předzápasové studio začíná krátce před 21. hodinou.

Ilustrační foto

Ruská hokejová reprezentace se dostala kvůli prohře v prvním utkání se Švédskem do nepříjemné pozice hned na startu Světového poháru, a přestože proti mladíkům Rusové uspěli, zachrání je v turnaji pouze vítězství nad rivalem z Finska.

Tým seskládaný z ofenzivních hvězd se proti seveřanům nedokázal 59 minut prosadit, až v posledních sekundách hry prošlo za záda švédského brankáře Markströma Ovečkinovo nahození. Kapitán sborné byl před závěrečnou sirénou dokonce i blízko vyrovnání, když si posunul puk rukavicí směrem k brance, ale letící kotouč už nedokázal tečovat hokejkou a docílení gólu tak bylo neregulérní.

Díky výhře proti Výběru Severní Ameriky si Rusové ale udrželi naději na postup, když díky podařené šestiminutovce nasázeli kanadskému brankáři Murraymu čtyři branky a otočili vývoj utkání z 0:1 až na 4:1. Dvojité snížení a závěrečný nápor hokejistů do 23 let už sborná ustála a připsala si důležité dva body. Nyní ji čeká stejný úkol proti Finsku.

"Potřebujeme ještě jedno vítězství, abychom postoupili," je si vědom Vladimir Tarasenko. "Měli jsme čas odstranit naše chyby v prvních dvou zápasech a nyní potřebujeme zahrát náš nejlepší hokej, hrát jeden za druhého a zvítězit," dodal.

Rusům se na turnaji nedaří v přesilovkách, proti Finsku to chtějí konečně změnit. "Potřebujeme se dostat k dorážkám a proměnit je v góly. Určitě to přijde. Pokud budeme dělat správné věci na ledě, ono to přijde. Musíme jen tvrdě pracovat a lépe získávat puky zpět," doplnil Tarasenka Jevgenij Kuzněcov.

Hokejisté Suomi ztratili také teoretickou naději na boje v semifinále po vítězství Severoameričanů nad Švédy 4:3 v prodloužení. Zdánlivě jednoduché utkání z pohledu ruského favorita proti finskému týmu, který po zápase pojede domů, se však konat nebude.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih semifinále Finsko - Rusko

Jestli mají Rusové na nějaké mužstvo špatné vzpomínky, je to právě finská reprezentace. Finové na letošním mistrovství světa konaném v Rusku vyřadili sbornou v semifinále po vítězství 3:1 a překazili domácím hokejistům sen o zlatých medailích. Na olympiádě v ruském Soči v roce 2014 Suomi přehráli Rusko stejným výsledkem už ve čtvrtfinále a postarali se tím o největší senzaci olympijského turnaje.

Zatímco turnaj v Soči si pamatuje ze současného kádru deset hokejistů, na letošním šampionátu bylo až dvanáct hráčů ze současné sborné. Rusové tak mají hokejistům Suomi co vracet. Pokazí Finové Rusku další turnaj?

Zdroj
ČT sport, wch2016.com, WCH2016 [wch2016.com]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články