Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ručinský: Odepisují nás, ale kluci vědí, že mohou hrát s kýmkoliv

Toronto - Podle generálního manažera reprezentace Martina Ručinského Češi v přípravě ukázali, že mohou hrát na Světovém poháru vyrovnanou partii s kýmkoliv. Olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa je přesvědčen, že pokud Češi budou soudržní, tak mohou uspět. Přímý přenos úvodního utkání s Kanadou sledujte v neděli od 2:00 na ČT sport a našem webu.

Martin Ručinský
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Už když jsme 4. září začínali a měli jsme první mítink a večeři, říkal jsem, že jestli chceme něco uhrát, tak je to především o tom, jakou budou mít kluci partu. Jak budou držet při sobě a jak jeden druhému pomůžou. Kluci to plní stoprocentně," pochvaloval si Ručinský.

V přípravných zápasech s Ruskem (3:4 a 2:1 po samostatných nájezdech) a Výběrem Severní Ameriky (3:2) to podle něj dokázali. "Byly to sice jen přípravné zápasy, ale myslím, že to je pro ten celkový projev důležité. Tahají za jeden provaz," navázal Ručinský.

Pro mužstvo je podle něj důležité, že všechny tři duely v testu na prestižní akci v Torontu sehrálo dobře. "Času na trénink bylo málo. Samozřejmě tam byly výpadky, ale celkem jsme odehráli dobré tři zápasy," prohlásil pětačtyřicetiletý bývalý útočník.

"Od první nominace přes druhou až ke startu kempu byli odepisovaní. Ale hokej se hraje na ledě. Myslím, že když budou kluci dodržovat herní systém a makat, dá se hrát s kýmkoliv," doplnil účastník Kanadského poháru z roku 1991.

Jasno není o brankářské jedničce, o které se rozhoduje mezi Petrem Mrázkem a Michalem Neuvirthem. "Myslím si, že to jsou příjemné problémy, protože oba dva chytají výborně. Je pro nás příjemné vybírat ze dvou vynikajících gólmanů," podotkl Ručinský.

Od hráčů přicházejí směrem k realizačnímu týmu jen pozitivní hodnocení. "Od toho tady jsme. To je naše práce, aby se ti kluci tady cítili dobře, aby věděli, že jsme na jedné lodi. Aby byla nálada dobrá, aby byl klid a pohoda a hrál se dobrý hokej," podotkl Ručinský.

Do haly Air Canada Centre se vrátil s národním týmem a v nové roli stejně jako asistenti trenéra Václav Prospal a Jaroslav Špaček a hlavní skaut Jiří Fischer poprvé od semifinále Světového poháru z roku 2004, v kterém sahali po úspěchu s favorizovanou Kanadou a nakonec prohráli 3:4 v prodloužení.

"Já se sem vždycky rád vracím, protože se mi tady hrálo dobře, i když jsem teď na druhé straně řeky. Toronto je hokejové město, všichni to vidí a cítí. Bude to skvělý hokej a nejlepší hráči na světě," těší se Ručinský na start Světového poháru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články