Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Polák se s reprezentací vrací do Toronta. Je to Mekka hokeje, říká

Praha - K Torontu má velmi blízký vztah. Roman Polák oblékal dres Maple Leafs dvě sezony a po krátkém úspěšném působení v San Jose se z Kalifornie vrací zpět do Kanady. Nejdříve ale bude v Air Canada Center bojovat s českou reprezentací ve Světovém poháru.

Roman Polák v dresu Toronta
zdroj: AP autor: Billy Hurst

Světový pohár se vrací na scénu po 12 letech a jeho třetí ročník se poprvé uskuteční na jednom místě. "Udělali velice dobře, že to bude v Torontu. Je to taková Mekka hokeje, takže tam se o to určitě postarají a bude to veliká show," řekl Polák.

Je rád, že prostředí dobře zná. "Pro mě je to o to lehčí. Je to vynikající místo na takovou akci, protože tam lidi hokej milujou a je pro ně číslo jedna. Když jsem z Toronta odjížděl, tak už tam bylo cítit, že lidi o to mají zájem. Bylo vidět na každém kroku, že se na něj připravují, prohlásil Polák.

Fanoušci v Torontu jsou podle něj na Světový pohár hodně natěšení. "Je to velmi prestižní turnaj a tak se k tomu přistupuje. Je tam obrovský zájem. Tím, že to roky nebylo a snaží se to nějak obnovit, tak bych to klidně přirovnal k olympiádě," podotkl zadák, který se pod pěti kruhy představil v roce 2010 ve Vancouveru.

Poprvé do Toronta přišel v červnu 2014 ze St. Louis. Letos v únoru se stěhoval do San Jose a tam měl blízko k životnímu triumfu. "Hrát finále Stanley Cupu se nepodaří hned tak někomu a já jsem rád, že jsem to mohl hrát. Mohlo to dopadnout trošku lépe pro mě. To se bohužel nepovedlo. I tak to jsou zkušenosti a člověk nikdy neví, kdy tam může být znovu," vrátil se k porážce s Pittsburghem 2:4 na zápasy.

Po sezoně mu vypršel pětiletý kontrakt celkem na 13,75 milionu dolarů. Nyní se dohodl na roční smlouvě na 2,25 milionu dolarů. Maple Leafs by i s letošní jedničkou draftu Austonem Matthewsem rádi konečně opustili dno tabulky NHL.

"Jsou tam pořád velká očekávání, ale zatím se to nenaplnilo. Uvidíme, jak to bude letos. Má přijít vynikající hráč, který to samozřejmě může zvednout. Člověk nikdy neví, je to přece jen týmový sport. Jeden hráč může udělat hodně, ale jestli to bude stačit, to nám řekne až čas," prohlásil Polák.

Novou brankářskou jedničkou bude v Torontu Dán Frederik Andersen, který po příchodu z Anaheimu uzavřel pětiletou smlouvu na 25 milionů dolarů. "Nemůžeme to, co jsme odehráli v minulých letech, svalovat na gólmany. Nějaké jméno samozřejmě pomůže psychicky, ale není to všechno. Musíme hrát prostě lepší hokej, než tomu bylo v minulých letech," uvedl Polák.

Přiznává, že tlak na Maple Leafs ze strany médií je daleko větší než v jiných klubech NHL. "Je tam opravdu obrovský, ale jsme profesionálové, tak se s tím musíme nějak vypořádat. Když se na to člověk podívá, tak je strašně moc novinářů po každém tréninku a hledají se malinké chybičky, což někteří kluci snášejí lépe a někteří hůře," dodal Polák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články