Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Palát si v Pittsburghu připomněl debut v NHL

Pittsburgh - Hokejový útočník Ondřej Palát se díky závěrečné přípravě před Světovým pohárem vrátil na místo, kde odstartoval svou kariéru v NHL. Právě v hale Pittsburghu Penguins si pracovitý útočník odbyl premiéru v nejlepší hokejové lize světa v dresu Tampy Bay.

Ondřej Palát
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Hraje se mi tady dobře. Je to hala, kde jsem hrál svůj první zápas v NHL. Já jsem si to ani neuvědomoval, až včera jsem nad tím nějak přemýšlel, že to bylo tady. Je to vždycky příjemné si na to vzpomenout. Byl to zážitek," řekl Palát.

Při debutu si připsal jednu asistenci, ale porážce 3:4 nezabránil. "Z osobního hlediska to bylo dobré, lítal jsem po ledě. Bohužel jsme prohráli, ale byl to zážitek. Prostě super," vzpomínal pětadvacetiletý odchovanec Frýdku-Místku, který už patří k oporám Lightning.

Jako nováček se v Consol Energy Centre stal obětí vtípků spoluhráčů. "Poslali mě samotného, že mám jít první na rozbruslení. Takže já jsem tam skočil a udělal jsem si dvě kolečka. Nikdo nešel se mnou, všichni stáli v šatně," vyprávěl Palát.

"Byl to takový tradiční vtip na mladého. Stamkosovi to udělali taky při jeho prvním zápase a pak Lecavalier se St. Louisem s tím přišli na mě. Byla to sranda," usmíval se útočník, který už má na kontě 232 zápasů v NHL a další 46 duelů v play-off.

V Consol Energy Centre bude český tým trénovat poprvé v úterý a ve středu nastoupí od 21:30 SELČ v generálce proti Výběru Severní Ameriky. Palát hrál v Pittsburghu naposledy na konci května v sedmém duelu finále Východní konference, v kterém po porážce 1:2 pro Lightning skončila sezona. "Teď to asi bude něco jiného pro lidi, ale bude asi plná hala a bude fandit tomu mladému týmu," uvedl Palát.

Po dvou duelech s Ruskem v Petrohradu a v Praze si český tým vyzkouší zámořského soka a už na rozměrech hřiště podle NHL. "Bude to asi jinačí zápas ve stylu hry. Bude to jiné než s Rusy. Čekáme, že mladí hráči budou lítat a budou tam mít samozřejmě i dobrý systém," uvedl Palát před soubojem s týmem složeným z hráčů z Kanady a USA do 23 let.

Palát je jedním z 12 hokejistů Tampy Bay, kteří se na turnaji představí. Klub s největším zastoupením ze všech má hráče i ve výběru Severní Ameriky, takže se potká s útočníkem Jonathanem Drouinem. "Znám i Seana Couturiera, který hraje ve Philadelphii. Bude to malé kluziště, spousta soubojů na dohrávání, musíme být dobří v naší obranné zóně," dodal Palát.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články