Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Oslabení pro Výběr Evropy na SP. Zranil se brankář Andersen

Québec – Dánský brankář Frederik Andersen se v dresu Výběru Evropy na Světovém poháru nepředstaví. V pátečním utkání Dánska se Slovinskem v olympijské kvalifikaci v Minsku si totiž šestadvacetiletá letní posila Toronta přivodila blíže neurčené zranění v horní části těla a bude tři až čtyři týdny mimo hru. Nahradil jej Němec Philipp Grubauer z Washingtonu.

Frederik Andersen
zdroj: ČTK autor: Chris Carlson

Tým Evropy začal v pondělí stejně jako další účastníci turnaje přípravu, ale kouč Ralph Krueger měl právě kvůli reprezentačním povinnostem řady členů kádru v boji o účast na Hrách v Pchjongčchangu 2018 k dispozici zatím jen deset hráčů v poli a dva brankáře.

Přivítal jen slovenského brankáře Jaroslava Haláka a jeho krajany v obraně Zdena Cháru, Andreje Sekeru a útočníky Mariána Gáboríka, Mariána Hossu a Tomáše Tatara, švýcarské beky Romana Josiho, Marka Streita, Lucu Sbisu a forvarda Nina Niederreitera, německého gólmana Thomase Greisse a rakouského útočníka Thomase Vaneka.

"Například před olympiádou v Soči jsme před turnajem neměli žádné přípravné zápasy. Když jsem trénoval třináct let Švýcarsko, třeba Mark Streit se po dlouhé sezoně v NHL objevil tři dny před turnajem," řekl serveru trenér Krueger.

Andersen se zranil po kolizi se spoluhráčem, po které upadl na rameno. Na kontě má v NHL 125 zápasů v základní části a dalších 28 v play-off za Anaheim, odkud jej v červenci získalo Toronto a uzavřelo s ním pětiletý kontrakt na 25 milionů dolarů.

Čtyřiadvacetiletý Grubauer odehrál v NHL za Washington celkem 42 utkání s průměrem 2,38 obdržené branky na zápas a s úspěšností 92,1 procenta. V play-off nastoupil jednou.

Na konci minulého týdne Grubauer pomohl Německu k postupu na olympiádu, když v Rize proti Japonsku, Rakousku a Lotyšsku měl průměr 0,67 gólu na utkání a úspěšnost 97 procent.

Světový pohár se hraje od 17. září do 1. října. Výběr Evropy se představí v základní skupině A, kde se utká se Spojenými státy americkými, Českem a Kanadou. V přípravě sehraje 9. a 11. září duely s Týmem Severní Ameriky v Québecu a v Montrealu a v generálce nastoupí ve čtvrtek 15. září od 1:00 SELČ ve Washingtonu proti Švédsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články