Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Neuvirth: Boj o jedničku? To jde mimo mě, soustředím se na sebe

Praha - Podobně jako Aleš Hemský také druhý hrdina přípravného utkání proti Rusku, brankář Michal Neuvirth, se domnívá, že těsné vítězství bude pro českou reprezentaci povzbuzením. Svěřenci hlavního kouče Josefa Jandače tak vrátili sborné porážku z Petrohradu a osmadvacetiletého gólmana Philadelphie potěšilo, že k ní mohl přispět několika důležitými zákroky v základní hrací době i prodloužení a následně také při samostatných nájezdech.

Michal Neuvirth proti Alexandru Ovečkinovi
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Je to povzbuzení, že jsme vyhráli. Dodá nám to sebevědomí a máme z toho teď všichni super náladu. Bude se nám v neděli lépe trénovat a potom i cestovat do zámoří. Odvedli jsme super týmovou práci a myslím, že vítězství jsme si zasloužili," uvedl Neuvirth po utkání.

Spoluhráči před ním Rusy výrazně přestříleli. "Měli jsme hodně střel, všechno jsme cpali do brány a já jsem pořád věřil, že vyrovnáme. Díky bohu, že to tam nakonec nějak spadlo. V tom prodloužení už to bylo nahoru dolů a já jsem rád, že jsem tam předvedl i nějaké těžké zákroky, protože předtím během zápasu jsem moc práce neměl a bylo pro mě těžký zůstat ve hře," připustil Neuvirth.

Prodloužení ve třech bruslařích na obou stranách, a navíc na o něco širším kluzišti, než se hraje NHL v zámoří, bylo velkou "divočinou", v níž šance střídala šanci. "Bylo to nahoru dolů a šance na obou stranách, jak to bývá i v Americe," porovnával Neuvirth.

Ze tří pokusů sborné chytil dva, překonal ho pouze Vladimir Tarasenko. Artěmij Panarin a Nikita Kučerov neuspěli. "Ty hráče samozřejmě znám. Jde o hráče světové kvality. Já jsem se jen snažil čekat do poslední vteřiny, ale u Tarasenka mi to nevyšlo. Toho jsem špatně přečetl a on jen ukázal, jak je skvělým hráčem a jak dokáže vystřelit z ničeho. Byl jsem naštvaný, že jsem tam trochu zaspal," připustil Neuvirth.

Celkově však mohl být se svým představením spokojený. "Nevěděl jsem samozřejmě, co od sebe očekávat. První zápas sezony je vždycky těžký, navíc šlo o pro nás důležitý zápas, i když jen přípravný. Bylo to těžké, ale jsem rád za to, jak jsem se s tím popral. Už v tréninku jsem se ale cítil dobře, takže do zápasu jsem nastupoval sebevědomý," uvedl Neuvirth.

Zda si výborným výkonem pomohl v dostizích o post jedničky pro Světový pohár proti Petru Mrázkovi, však neřeší. "Vůbec nevím, to jde úplně mimo mě. Já se soustředím na sebe a jsem rád, že jsem podal solidní výkon. Co bude, to bude," konstatoval Neuvirth.

Přestože nebylo vyprodáno, necelých 14 tisíc diváků v hledišti O2 areny stálo do poslední chvíle při českém týmu. "Chtěli jsme vyhrát pro české fanoušky, kteří byli super. Když jsme dali ten gól, tak to byla nádhera. Jen škoda, že jsme jich nedali víc. Jsem však i za ně hrozně rád, že jsme vyhráli," prohlásil Neuvirth.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články