Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Na Rusko s Mrázkem. Češi načínají ostrou přípravu před Světovým pohárem

Praha – Čeká je první test. Čeští hokejisté nastoupí v Petrohradu proti Rusku. Soupeřem se trenéři příliš nezabývají. Hlavní je před Světovým pohárem pohled do vlastních řad. V brance začne Petr Mrázek, hrát ještě nebude útočník Roman Červenka, který si plní klubové povinnosti ve Švýcarsku. Mimo sestavu zůstane podle očekávání i obránce Tomáš Kundrátek. Přímý přenos sledujte od 17:40 na ČT sport a našem webu.

Trenéři s předstihem oznámili, že v prvním zápase bude chytat Mrázek, ve druhém dostane šanci Michal Neuvirth. "Stanovili jsme si strategii nasazování brankářů i vhledem k dalšímu utkání v Pittsburghu (proti Výběru Severní Ameriky). To bych ale předbíhal. Nejbližší dvě utkání jsme rozdělili takto," řekl asistent trenéra Jiří Kalous. Již dříve bylo jasné, že brankářskou trojkou je Ondřej Pavelec a mezi Mrázkem a Neuvirthem se rozhodne o jedničce.

Reprezentace se na Světový pohár připravovala v Praze od minulého pondělí, první duel proti Rusku berou trenéři hlavně jako test schopností svého týmu. "Chceme vyzkoušet určité věci, aby si hráči sedli v pětkách. Velký důraz klademe na systémové herní věci. Soustředíme se ale hlavně na sebe, svoji hru. Na náš tým," řekl Kalous.

V tréninku se hráči rovnoměrně věnovali ofenzivě, defenzivě i nácviku přesilových her. "Měli jsme ale jen tři tréninky a snažili jsme se využít každou minutu, každou vteřinu. Věnovali jsme se všemu, co jsme považovali za nutné," podotkl jeden ze spolupracovníků nového hlavního kouče Josefa Jandače.

V Petrohradu si český tým vyzkouší užší kluziště podle rozměrů NHL. "Je pravda, že v Praze je to trošku větší. Tady je to užší jako v Kanadě a Americe. Já jsem rád, že na tom můžeme hrát a hned od začátku si to můžeme zkusit na tom malém hřišti. Doufám, že to bude fungovat," prohlásil útočník Michael Frolík.

Předpokládaná sestava: Mrázek - Polák, Kempný, Šustr, Nakládal, Z. Michálek, Jordán - J. Voráček, Plekanec, Birner - Palát, Hanzal, Pastrňák - Hemský, Faksa, Frolík - Jaškin, Sobotka, M. Michálek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články