Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Myšlenky na debakl musejí stranou. Češi hrají o naději s Výběrem Evropy

Toronto – Dva úplně jiné starty. Český tým utrpěl na úvod Světového poháru debakl 0:6 s Kanadou, Výběr Evropy naopak uštědřil hořkou porážku Spojeným státům 3:0. Jak bude pro oba celky turnaj pokračovat? Češi se potřebují z nepovedeného startu oklepat, hrají o udržení naděje na postup do semifinále. V brance bude tentokrát chytat Petr Mrázek. Změny budou i ve všech čtyřech útočných formacích. Přímý přenos sledujte na ČT sport a našem webu od 20:40.

Jakub Voráček, Tomáš Plekanec a Michal Birner
zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

"Trošinku se to proházelo. Jednou z příčin je i to, že nevíme, jaký stav bude u Radka Faksy. Proběhne tam ještě další vyšetření a od toho se to bude dál odrážet. Ale chceme samozřejmě dát těmi změnami týmu impulz. Nelíbily se nám nějaké věci a to je důvod, proč jsme je udělali," řekl asistent trenéra Jiří Kalous.

Po Neuvirthovi, který inkasoval proti Kanadě z 50 střel šest branek, dostane příležitost Mrázek. "Michal Neuvirth odchytal výborný zápas. I když jsme dostali hodně branek, tak spoustu dalších pochytal. My ale jdeme zápas od zápasu a teď chceme, aby šel do brány Petr Mrázek. Věříme, že bude mít taky dobrý zápas," uvedl Kalous.

Cíl zůstává stejný: vyhrát dva zápasy

Aby měl jeho tým reálnou šanci na postup, který si zajistí dva nejlepší ze skupiny, musejí Češi vyhrát. Teoretická naděje by jim mohla zůstat i v případě porážky.

"Šli jsme do turnaje s tím, že ve skupině musíme vyhrát dva zápasy. Ty máme pořád ještě před sebou. Prohráli jsme, nedá se nic dělat, výkon nebyl takový, jaký bychom si asi přáli. Ale byl to teprve první zápas," prohlásil útočník Jakub Voráček.

Obránce Michal Jordán potvrdil, že neúspěch s Kanadou ambice českého týmu na postup do semifinále nijak nepošramotil. "Kdybychom nevěřili, tak bychom tady nebyli. Je to jeden zápas. Chuť týmu je obrovská. Máme dva další duely se z toho ještě vykoupit. Věřím, že když oba vyhrajeme, tak se na ten zápas s Kanadou zapomene," podotkl Jordán.

K úspěchu ale musí mužstvo podle kapitána Tomáše Plekance předvést úplně jiný výkon. "Musíme zlepšit všechno. Hrát dobře celých šedesát minut. Góly nás nesmí takhle srazit. Samozřejmě je to těžké, když prohráváte s Kanadou o tři góly. Ale my jsme odešli, vyklidili jsme hřiště," prohlásil centr Montrealu.

Faksův start nejistý

Faksa v neděli s týmem netrénoval. "Je to zranění v horní části těla. Necítil se dobře, tak jsme ho do další hry nepustili. Byl lehce otřesený a na hru to nebylo v té rychlosti, kterou předváděli Kanaďané. Absolvuje další vyšetření a uvidíme, co bude dál. Myslím ale, že by zítra měl být v pořádku," uvedl lékař Tomáš Vyskočil před nedělním tréninkem národního týmu.

Předpokládaná sestava ČR:

Mrázek - Šustr, Nakládal, Polák, Kempný, Z. Michálek, Jordán - J. Voráček, Plekanec, Palát - Pastrňák, Hanzal, M. Michálek - Hemský, Sobotka, Červenka - Birner (Faksa), Jaškin, Michael Frolík

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články