Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mrázek před Ruskem věří ve vyrovnanou bitvu

Praha – Čeští hokejisté dopoledne nastoupili na led k poslednímu tréninku před utkáním s Ruskem a národní tým na ledě strávil téměř o hodinu déle, než prvotně plánoval. Jednotlivé formace nacvičovaly souhru, přesilové hry nebo například signály po buly. Asistent trenéra Jiří Kalous oznámil, že ve čtvrtečním utkání proti ruskému výběru v Petrohradě se do brány postaví Petr Mrázek, v domácím zápase bude českému týmu krýt záda Michal Neuvirth.

Petr Mrázek
zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

Český tým během středečního odpoledne odcestuje do Petrohradu, kde se ve čtvrtek utká s hvězdným výběrem Ruska. Trenéři se rozhodli do prvního přípravného utkání vyslat jako brankářskou jedničku detroitského gólmana Petra Mrázka.

"Oba dva gólmani dostanou zápas a v třetím utkání ještě uvidíme," řekl asistent trenéra Jiří Kalous. Na pozici brankářské trojky je Ondřej Pavelec. Tým bude proti Rusku hrát na šest beků, pro zítřejší zápas je tedy ze hry Tomáš Kundrátek.

"Dáváme důraz na každé mezinárodní utkání. Chceme samozřejmě vyzkoušet nějaké věci, chceme aby si hráči sedli v pětkách a uvidíme, jak to bude fungovat. Kladen bude velký důraz na systémové herní věci,“ vysvětlil plány do následujícího utkání Kalous. Podle jeho slov se tým bude soustředit na vlastní hru a souhru v pětkách.

Petr Mrázek se hned v prvním reprezentačním utkání sezony bude muset vyrovnat se širokým ruským kluzištěm, na které není zvyklý. "Je to něco nového, zápasy na začátku sezony jsou vždycky jiné. Člověk se do toho musí dostat. Bude to na širším kluzišti, takže to bude zajímavé. Já už jsem asi sedm let na tomhle kluzišti nehrál, takže se na to těším," řekl český gólman.

Mrázek věří, že Češi proti výběru Ruska uhrají vyrovnaný zápas. Vzhledem ke kvalitě ruského týmu se podle něj nemá smysl soustředit na jednotlivé hráče. "K Rusům není co říct, mají kvalitní tým, jako všechny týmy na Světovém poháru. Jejich tým je dobře poskládaný a musíme se na to připravit," vysvětlil Mrázek.

Český brankář se v zápase potká se současnými nebo bývalými spoluhráči z Detroitu, Pavlem Dacjukem nebo Alexejem Marčenkem. Žádné hecování před utkáním ale neplánuje. "To asi ne, bude to spíš o profesionálním přístupu a pokud se potkáme, tak určitě pokecáme, ale že by to bylo nějaké vyhecované se říct nedá. Nechci, aby mi dali gól oni ani ostatní kluci, to je úplně jedno," dodala česká gólmanská jednička pro čtvrteční utkání.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články