Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Měl jsem to vyřešit líp, lituje neproměněné šance Frolík

Toronto - Neproměněná šance z 57. minuty hodně mrzela útočníka Michaela Frolíka, protože mohla české hokejisty nasměrovat k výhře nad Výběrem Evropy. Tu tým kouče Josefa Jandače nutně potřeboval, aby mohl pomýšlet na postup do semifinále Světového poháru. Po porážce 2:3 v prodloužení mu ale zbyla už jen teoretická naděje.

Michael Frolík
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

"Byla to škoda, měl jsem to líp vyřešit," litoval Frolík, že po průniku z pravé strany neprostřelil gólmana Jaroslava Haláka a nepodařilo se mu ani zkrotit puk na následnou dorážku. "Odrazilo se mi to k brusli, a kdybych si to přikopnul, tak jsem to dával do prázdné, ale ujelo mi to. Já jsem se s šancemi trápil do začátku. Měl jsem i dvě velké, ale nedal jsem je," navázal útočník Calgary.

V přípravě i v úvodním duelu s Kanadou nastoupil Frolík ve formaci s Alešem Hemským a Radkem Faksou, který ale proti Výběru Evropy chyběl pro zranění. Po změnách v sestavě po debaklu s Kanadou 0:6 se zařadil vítěz Stanleyova poháru z roku 2013 s Chicagem do čtvrtého útoku s Michalem Birnerem a Dmitrijem Jaškinem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Výběr Evropy

"Přípravu i tady jsme hráli spolu, ale pak se to roztrhlo. Samozřejmě, když se někdo zraní a zasáhne se do sestavy, tak to může trvat, než si to sedne. Ale já bych se na to nechtěl vymlouvat, jsem zvyklý na NHL, že spoluhráči se mění. Pak se to měnilo, stáhli jsme to na tři lajny a hrál jsem i s Romanem Červenkou občas," prohlásil Frolík.

Po opatrném začátku Češi dvakrát prohrávali a dokázali dvakrát odpovědět. "Kanadě jsme góly nabídli, chtěli jsme hrát jednodušeji, hlavně z naší třetiny rychle ven. Věděli jsme, že Evropa je trochu pomalejší. Chtěli jsme to dostávat za ně a přebruslovat je. Ale pár chyb jsme udělali, Petr Mrázek nás držel. Vyloučení nás taky dostávala dolů, ale vrátili jsme se do hry a pak to bylo vabank," řekl kladenský odchovanec.

Je mu jasné, že spoléhat na to, že Kanada už na turnaji nebude bodovat a dá to šanci českému týmu na postup, není úplně reálné. "Jsou hodně malé šance, není to v našich rukách, ale půjdeme do toho naplno. Chceme nějaké vítězství, jsme profíci a dáme do toho všechno," přeje si aspoň v posledním duelu s USA spravit chuť.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články