Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčí ještě není zcela fit a na Světový pohár nepojede

Praha - Čeští hokejisté se musejí na Světovém poháru v Torontu obejít bez útočníka Davida Krejčího. Třicetiletý centr Bostonu se nestihne dát stoprocentně dohromady po dubnové operaci levé kyčle. Kouč Josef Jandač tak bude muset sáhnout k první změně v původní nominaci.

Sport
zdroj: ČT4

"David Krejčí nejede ze zdravotních důvodů. O náhradníkovi budeme informovat v průběhu zítřka, až budou vyřízeny všechny formality s jeho uvolněním v klubu," řekl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Krejčí se v minulých dnech zapojil do plného tréninku, přestože jeho pauza po operaci se původně odhadovala na pět měsíců. Jeho snaha stihnout prestižní turnaj ale nevyšla a český tým se bude muset bez dvojnásobného nejproduktivnějšího hráče play-off NHL a vítěze Stanleyova poháru s Bostonem z roku 2011 obejít.

Problémy v přesilovkách?

Ofenzivní lídr Bruins měl patřit k hlavním oporám týmu. Měl mít i významnou roli při přesilových hrách. "Všichni víme, že bez něj bychom mohli mít v přesilovkách problémy. Nemáme tam moc na výběr. On to umí na modré čáře hrát výborně v Bostonu," řekl v úterý v rozhovoru pro MF Dnes kapitán českého týmu Tomáš Plekanec.

Krejčí reprezentoval na světových šampionátech v letech 2008 a 2012 a také na olympijských hrách ve Vancouveru 2010 a naposledy o čtyři roky později v Soči. V uplynulé sezoně NHL si připsal v 72 zápasech 63 bodů za 17 branek a 46 asistencí. Celkem v NHL, kde je celou dosavadní kariéru věrný Bruins, má na kontě 623 utkání a 472 bodů za 134 branek a 338 přihrávek. V play-off zaznamenal v 93 duelech 77 bodů za 29 gólů a 48 asistencí. V letech 2011 a 2013 ovládl produktivitu bojů o Stanleyův pohár.

Z kandidátů na náhradníka v ofenzivě v minulých dnech vypadl Andrej Nestrašil z Caroliny. V únoru si zlomil v duelu na ledě Toronta po nešťastném pádu na mantinel obratel, dostal se ale rychle do formy a doufal, že by mohl být k dispozici. Od Hurricanes ale nedostal k případné účasti povolení.

Národní tým se před Světovým pohárem sejde v neděli v pražském hotelu Hilton, kde absolvuje lékařské prohlídky. Od pondělí se začne připravovat v pražské O2 areně. Před turnajem se čeští hokejisté střetnou 8. a 10. září s Ruskem v Petrohradu a v Praze. Generálku absolvují ve středu 14. září v Pittsburghu proti Výběru Severní Ameriky. Světový pohár se koná v Torontu od 17. září do 1. října a čeští reprezentanti se v základní skupině A utkají s Kanadou, Výběrem Evropy a Spojenými státy americkými.

Podívejte se na kompletní program vysílání. (//sport/sp-v-hokeji/339855-svetovy-pohar-se-vraci-ct-odvysila-cely-turnaj-vcetne-pripravnych-zapasu/)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články