Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kanada vrátila Američanům porážku a pohodlně zvítězila

Ottawa - Hokejisté Kanady vyhráli ve druhém přípravném utkání před Světovým pohárem v Ottawě nad Spojenými státy americkými 5:2. Zástupci kolébky hokeje tak vrátili svému rivalovi předchozí porážku 2:4 z Columbusu. Kanada si k výhře pomohla třemi góly v přesilovkách, o dva z nich se postaral útočník John Tavares.

Radující se Kanaďané
zdroj: Reuters autor: Marc DesRosiers

V domácí sestavě scházel kapitán Crosby, který dostal od trenérů volno. Na výkonu největšího favorita blížícího se turnaje však jeho absence neměla výrazný vliv. Kanaďané byli znovu aktivnějším z obou celků, ale tentokrát svou převahu dokázali promítnout také do skóre.

Střelecký účet duelu otevřel pohotově Couture, který si ve 12. minutě v závěru přesilovky zpracoval zády k brance Thorntonovu přihrávku a bekhendem pokořil Schneidera. Chvilku poté uháněl na hostujícího gólmana Stamkos, ale ke gólové tečce své sólo nedotáhl.

Kanada nelitovala dlouho, neboť Stepan jí svým prohřeškem nabídl další početní výhodu a Tavares se parádní ranou bez přípravy poprvé zapsal do vývoje utkání. V 16. minutě obránce Bouwmeester dostal spoustu volného prostoru mezi kruhy, čehož bez milosti využil - 3:0.

Američany vrátil do zápasu přelom první a druhé třetiny. Nejprve se v 17. minutě trefil McDonagh a na pouze jednobrankový rozdíl snížil Carlson, když Američané po návratu z kabin dohrávali dvojnásobnou početní výhodu.

Ve 33. minutě využil Duchene ideální pozice, do níž mu naservíroval puk po pěkné akci Seguin, a zvýšil na 4:2. Na začátku třetí třetiny vytáhl Crawford skvělý zákrok proti McDonaghovi.

Na druhé straně už byl v akci Bishop místo Schneidera a ve 49. minutě poprvé kapituloval, když další přesilovku v kanadském podání využil pohotově dorážející Tavares a uzavřel tak skóre.

Přípravný zápas před Světovým pohárem v hokeji v Ottawě:

Kanada - USA 5:2 (3:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Couture (J. Thornton, Perry), 14. Tavares (Stamkos, Doughty), 16. Bouwmeester (Getzlaf, Perry), 33. Duchene (Seguin, Doughty), 49. Tavares (Stamkos, Toews) - 17. McDonagh (Stepan), 21. Carlson (P. Kane). Rozhodčí: McCauley, Lee - Murphy, Murray. Vyloučení: 12:14. Využití: 3:1. Diváci: 18.687.

Kanada: Holtby (31. Crawford) - Weber, Vlasic, Doughty, Bouwmeester, Burns, Pietrangelo - Perry, Getzlaf, Tavares - Stamkos, Toews, Couture - Bergeron, Seguin, Marchand - J. Thornton, Giroux, Duchene. Trenér: Mike Babcock.

USA: Schneider (41. Bishop) - Carlson, McDonagh, E. Johnson, Suter, J. Johnson, Byfuglien - Oshie, Kesler, Abdelkader - Wheeler, Stepan, J. van Riemsdyk - P. Kane, Pavelski, Parise - Palmieri, Dubinsky, Pacioretty. Trenér: John Tortorella.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články