Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Kanada otočila generálku s Ruskem, v prodloužení rozhodl Getzlaf

Pittsburgh - V posledním přípravném utkání před startem Světového poháru zvítězila Kanada nad Ruskem 3:2 v prodloužení. Kanaďané se dostali do vedení po pěkné souhře mezi Crosbym a Bergeronem, ale Rusové dvěma brankami ve třetí třetině vývoj otočili. Hráči s javorovým listem na prsou ale stihli ještě vyrovnat po brance Tavarese a v prodloužení rozhodl ze samostatného úniku Getzlaf.

Alexandr Ovečkin proti Kanadě
zdroj: ČTK/AP autor: Gene J. Puskar

Souboj hokejových velmocí mohl gólově otevřít ruský kapitán Ovečkin, jenže Price ho v oslabení Kanady vychytal. V deváté minutě šla do vedení Kanada, když se před Bobrovského brankoviště vřítil po Crosbyho nahrávce rozjetý Bergeron a svůj bekhend poslal parádně pod horní tyč. V dalších příležitostech mířili Bergeron a Thornton mimo.

Ve 26. minutě byla sborná blízko vyrovnání, ale Zajcev rozezvučel jen brankovou konstrukci. Na druhé straně nedokázal na Bobrovského vyzrát Getzlaf. Price pak mohl opět velebit štěstěnu po Marčenkově nahození, kdy ho opět zachránila tyč.

V úvodu třetího dějství museli Kanaďané na devět vteřin do tří, ale i takhle kratičká početní výhoda dvou mužů v poli sborné stačila. Záhy po vhazování se trefil ze své oblíbené pozice nekompromisně Ovečkin. Když se ve 48. minutě prosadil důrazný Panarin, Rusové dokonali nečekaný obrat.

Kulikov po spolupráci s Panarinem mohl přidat třetí gól, jenže to už pozorný Price nedopustil. V 54. minutě se naopak dočkali vyrovnání úřadující olympijští vítězové a mistři světa, když Tavares využil zakrytého výhledu Bobrovského.

Kanada pak měla několik příležitostí k tomu, aby zápas rozhodla ještě před vypršením základní hrací doby, přes početní výhodu se jí to ale nepodařilo. V prodloužení vychytal Price Tarasenka. V čase 63:29 rozhodl Getzlaf, který si najel na Burnsovu přihrávku a zakončil rychlou střelou mezi Bobrovského betony.

Kanada - Rusko 3:2 v prodl. (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Bergeron (Crosby, Burns), 54. Tavares (Doughty), 64. Getzlaf (Burns) - 44. Ovečkin (Panarin, Malkin), 48. Panarin (Dadonov, Šipačov). Rozhodčí: O'Halloran, Dwyer - Amell, Murray (všichni Kan.). Vyloučení: 7:4. Vyloučení: 0:1. Diváci: 12 332.

Kanada: Price - Weber, Vlasic, Bouwmeester, Doughty, Burns, Pietrangelo - Bergeron, Crosby, Marchand - Stamkos, Toews, Couture - Perry, Getzlaf, Tavares - Giroux, O'Reilly, J. Thornton. Trenér: Mike Babcock.

Rusko: Bobrovskij - Zajcev, Orlov, Jemelin, Markov, Marčenko, Kulikov - Kučerov, Dacjuk, Ovečkin - Tarasenko, Malkin, Kuljomin - Panarin, Šipačov, Dadonov - Kuzněcov, Anisimov, Tělegin. Trenér: Oleg Znarok.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články