Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jordán: Proti Kanadě bude strašně důležité, jak zvládneme začátek

Toronto – Klíčem k úspěchu proti Kanadě bude dokonalá práce v obraně. Češi hned na úvod Světového poháru budou čelit velké ofenzivní síle. Mezi dvanáctku útočníků javorových listů se pro vstup do turnaje nevejde ani hvězda Philadelphie Claude Giroux, který zůstane jen mezi náhradníky. Duel začne v noci na neděli ve 2:00 SELČ. Přímý přenos s předzápasovým studiem začíná na ČT sport a našem webu už o dvacet minut dříve.

Michal Jordán
zdroj: ČTK autor: Petr Paprskář

"Nebude to zkouška jen pro obránce, ale bude to strašně důležité pro celou pětku, která bude na ledě. Musíme se hodně podporovat, protože na tom malém hřišti se situace odehrávají strašně rychle," řekl obránce Michal Jordán.

"Když se udělá nějaká chyba, tak musíme vědět, že další hráč za nás dokáže zastoupit. Musíme je eliminovat. Kanada je výborný tým, do šancí se bude dostávat. Musíme hrát hodně pospolu a doufám, že zápas zvládneme a i dopředu si nějaké šance vytvoříme," navázal zadák, který je po skončení smlouvy v Carolině stále v NHL nechráněným volným hráčem.

Důležité bude podle Jordána proti ofenzivním osobnostem Kanady okolo Sidneyho Crosbyho, Stevena Stamkose, Jonathana Toewse a dalších přečkat úvod. "Bude to jejich první utkání a očekávání tady mají veliká. Jejich ambice jsou nejvyšší, takže bude strašně důležité, jak zvládneme začátek," uvedl zadák, který má na kontě 79 utkání v NHL.

Jordán ale věří, že český tým bude hrát podobně aktivně jako ve středeční generálce v Pittsburghu proti Výběru Severní Ameriky. "I od těch mladých se očekávalo, že na nás nastoupí, ale my jsme v prvních pěti minutách měli pět gólových šancí. Neměli bychom hrát nijak ustrašeně. Pokud budeme dodržovat systém, tak se do šancí dostávat budeme," prohlásil.

Sebevědomí českým hokejistům dává nejen výhra nad týmem složeným z hokejistů z Kanady a USA do 23 let, ale i výsledky proti Rusku (3:4 a 2:1 po samostatných nájezdech). "Rusové jsou výborní dopředu a Výběr Severní Ameriky má hráče, kteří jsou tahouny v jejich mužstvech v NHL. My jsme se přesvědčili, že opravdu můžeme hrát s každým," prohlásil Jordán.

"Je to samozřejmě příprava, ale dokázali jsme si, že nechceme být v té škatulce, kteří se přijedou jen zúčastnit. Věříme, že na to kvalitní tým máme. A prostě se o to popereme. Budeme jezdit po hubě a snad to zvládneme," doplnil šestadvacetiletý zadák.

Kanaďané nic nepodcení, míní Plekanec

Pozitiva z předchozích utkání si bere i kapitán Tomáš Plekanec. "Myslím, že příprava se nám povedla. Když pominu výsledky, tak tam byly dobré herní věci. Když zlepšíme ty, o kterých se bavíme, jako je disciplína a zbytečné ztráty puku, které nás okamžitě můžou dostat z toho zápasu, tak jsme schopni uhrát dobrý výsledek a potrápit je. Bude to ohromně těžký zápas," řekl Plekanec.

Češi byli v prognózách v zámoří pasování na outsidera turnaje, ale Kanaďané prý tým kouče Josefa Jandače rozhodně nepodcení. "Oni moc dobře vědí, jaký jsme tým a koho máme v sestavě. Jsou si dobře vědomi, proti komu budou hrát. To je spíš takové od fanoušků a novinářů. Jsou tam trenéři, kteří nás moc dobře znají," uvedl třiatřicetiletý centr Montrealu.

V dresu Kanady nastoupí v brance jeho spoluhráč z Montrealu Carey Price. Nejužitečnější hráč NHL z roku 2015 v minulém ročníku kvůli zranění odchytal jen 12 zápasů, ale podle Plekance bude zpátky ve formě. "Je zkušený, má za sebou velké turnaje a velké výsledky. Myslím, že rozdíl mezi Pricem ve stoprocentní formě a Pricem v zápase s námi velký nebude," podotkl Plekanec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články