Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejový svaz ocení reprezentanty z úspěšného roku 1976

Praha - Hokejový svaz při přípravném utkání před Světovým pohárem s Ruskem, které se v pražské O2 areně odehraje v sobotu 10. září, připomene úspěchy československého týmu z roku 1976. Před čtyřiceti lety mužstvo vedené trenéry Karlem Gutem a Jánem Starším získalo stříbrné medaile na olympijských hrách v Innsbrucku, zlato na světovém šampionátu v Katovicích a skončilo druhé na Kanadském poháru.

Vladimír Martinec, Jiří Novák a Bohuslav Šťastný
zdroj: hcpce.cz

"Rozhodli jsme se do Prahy pozvat všechny hráče a členy realizačního týmu," řekl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund. Hráči dostanou pamětní dresy, které jim připomenou úspěch na Kanadském poháru, a před zápasem pozdraví fanoušky v hale z ledové plochy.

Podepsaná replika jednoho z dresů bude poté vydražena ve prospěch Nadačního fondu Ivana Hlinky. Účast potvrdili brankáři Jiří Holeček, Pavol Svitana, obránci František Pospíšil, Jiří Bubla, František Kaberle, Milan Chalupa, Vladimír Šandrik a útočníci Milan Nový, Vladimír Martinec, Jiří Novák, Bohuslav Šťastný, Bohuslav Ebermann, Josef Augusta, Jaroslav Pouzar, František Černík, Karel Holý a Pavel Richter. Z realizačních týmů přicestují trenér Starší, lékař Otto Trefný a masér Pavel Křížek.

Z akce se omluvili Jiří Crha, Jiří Holík a bratři Marián a Peter Šťastní. Vladimír Dzurilla, Miroslav Dvořák, Ivan Hlinka, Milan Kajkl, Oldřich Machač, Eduard Novák a trenér Gut se jubilea nedožili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články